Що потрібно знати про користь гірчиці

Гірчиця – це рід олійних рослин, що включає близько 40 видів. Різні види гірчиці мають різні смаки від солодкої до пекучу-гострої. Її здавна використовували у грецькій та римській медицині, пише Жіночий світ.

Насіння гірчиці багате клітковиною, селеном, магнієм, марганцем, залізом, цинком, жирними кислотами Омега 3, кальцієм, фосфором та калієм. Вони можуть допомогти знизити рівень цукру в крові, стимулювати імунітет і навіть допомогти схуднути.

Вчені досліджували вплив екстракту гірчиці на тваринах і виявили такі переваги для здоров’я:

  • Ізотіоціанати та мірозиназа з гірчиці допомагають у профілактиці раку.
  • Флавоноїдні антиоксиданти в гірчиці також захищають від діабету 2 типу. Відвар білої гірчиці може підсилити дію ліків і допомагає ефективніше знижувати рівень цукру в крові.
  • Насіння гірчиці може зменшити запалення та сприяти загоєнню уражених псоріазом ділянок шкіри. Крім того, насіння гірчиці може прискорити загоєння та зменшити симптоми контактного дерматиту. Також воно зволожує шкіру та видаляє відмерлі частинки шкіри, діючи як скраб і захищаючи від прищів. Вітаміни A, K і C можуть допомогти затримати появу ознак старіння.
  • Гірчиця може допомогти при нетравленні шлунку і надмірній затримці води в організмі.
  • Селен у гірчиці допомагає зміцнити зуби, кістки, нігті та волосся.
  • Компреси з гірчиці допомагають зняти спазми і мають знеболюючу дію.
  • Вдихання парів гірчичної олії допомагає при лікуванні застуди та інфекцій дихальних шляхів.
  • Гірчична маска для волосся сприяє росту волосся та робить його сильнішим.  Завдяки наявності вітаміну А та Е разом із кальцієм, білками та Омега-жирними кислотами, волосся стає більш здоровим та блискучим.

Але будьте обережні. Споживання гірчиці у великих кількостях може викликати біль у животі, діарею та запалення кишок. Гойтрогени в сирому насінні гірчиці можуть порушити нормальну функцію вашої щитовидної залози, яка регулює обмін речовин.

Поділись


Новини партнерів