5 переваг вживання гвоздики, про які ви повинні знати

Гвоздика – одна з найпоширеніших спецій, яка, до того ж, дуже корисна для здоров’я. Вона багата на вітаміни С та К, розріджує кров, допомагає зберегти здоров’я печінки та підтримувати рівень цукру в крові, пише Жіночий світ.

Ось що ви маєте знати про користь гвоздики для вашого здоров’я:

Гвоздика покращує здоров’я ротової порожнини, оскільки допомагає боротись з нальотом, гінгівітом і бактеріями в роті. Евгенол, присутній у гвоздиці, полегшує зубний біль. Гвоздика також має антибактеріальні властивості і допомагає усунути неприємний запах з рота.

Гвоздика допомагає зняти біль у горлі завдяки своїм антисептичним та противірусним властивостями. Пити чай з гвоздикою або вживати саму гвоздику, буде для вас корисно, якщо ви страждаєте на ангіну, застуду чи кашель. Гвоздика також має протизапальні властивості, тож пари її олії теж можуть виявитись корисними при болях в горлі.

Гвоздика допомагає зняти головний біль, якщо подрібнити її, загорнути в хустинку та вдихати аромат. Або ж можна налити ефірну олію гвоздики в аромалампу.

Гвоздика допомагає травленню. Евгенол, присутній у гвоздиці, стимулює процес травлення, а також допомагає у запобіганні запорів. Гвоздика багата клітковиною, а олія, присутня в гвоздиці, може запобігти виразковій хворобі. Вона також посилює обмін речовин і допомагає ефективному функціонуванню нашого організму.

Гвоздика допомагає боротися з вуграми за рахунок антибактеріальних та протигрибкових властивостей. Вона може допомогти боротися із запаленням, а також подолати інфекцію.

Поділись


Новини партнерів