Фахівці повідомили, чим небезпечні популярні антисептики

Чи знаєте ви, що антисептик може сильно нашкодити здоров’ю, а не убезпечити від коронавирусу, якщо не знати правил користування. Для того щоб не отримати роздратування шкіри рук, користуватися потрібно з розумом.

За словами фахівців, від антисептиків може бути як користь, так і шкода.

Небезпека підхопити китайський коронавірус змушує багатьох переглядати щоденні звички. Це стосується і миття рук.

Якщо до пандемії люди мили руки милом, то тепер намагаються користуватися антисептичними препаратами. Хотілося б нагадати, що бездумне використання антисептиків може значно нашкодити будь-якій людині.

Серйозних збитків здоров’ю принесе використання антисептичних препаратів тоді, коли їх застосовують занадто часто.

На шкірних покривах, в тому числі і на руках, існує ряд корисних бактерій, які охороняють нас від різних захворювань. Знищуючи такі мікроби антисептиком, можна отримати зворотний ефект. Тим самим ви будете беззахисні від небезпечних мікробів.

При посиленому застосуванні дезінфікуючих засобів, ви отримуєте мікротріщини, через які віруси і бактерії проникнуть в кров. Вони обійдуть всі бар’єри захисту і викличуть вогнища запалення.

Для того щоб уникнути подібних наслідків, потрібно дотримуватися запобіжних заходів. Чергувати антисептики і мило, частіше користуватися захисними рукавичками.

На жаль, розпорошуючи дезінфікуючі засоби на руки і різні поверхні, випаровування, прямо потрапляють на слизові оболонки очей, рота, носа. Як мінімум це може викликати отруєння вашого організму. Також при цьому стаємо вразливими для різних інфекцій.

Джерело

Поділись


Новини партнерів