Плоди фінікової пальми високо цінують за їх унікальний смак і багатий поживний склад. Вчені кажуть, що щодня потрібно вживати по три фініка, тоді користь для здоров’я буде неоціненною.
Ці корисні плоди можна вживати в свіжому, сушеному і вареному вигляді. Півсклянки фініків забезпечують близько 14% добової потреби в калії, 8% в магнії і 10% в марганці. Вони також є відмінним джерелом вітаміну В6. Медики кажуть, що досить з’їдати по три фініка в день і ви відразу ж помітите позитивні зміни.
Плоди фінікової пальми надзвичайно багаті на поживні речовини – вони є відмінним джерелом вітамінів А, В і С, а також мінералів: магнію, фосфору, кальцію, заліза, селену, цинку і міді. Крім того, фініки містять багато клітковини – до 8 грам. Ці плоди сприятливо діють на роботу травної системи, допомагаючи при запорах і інших порушеннях шлунково-кишкового тракту.
Крім того, до складу фініків входять потужні антиоксиданти – флавоноїди, каротиноїди і фенольна кислота, які захищають організм від багатьох захворювань, в тому числі і раку.
Також цей продукт відомий своїм благотворним впливом на серцево-судинну систему, оскільки здатний нормалізувати рівень холестерину в крові. Завдяки такому впливу на ліпідограму, фініки можуть знизити ризик розвитку атеросклерозу, інфаркту або інсульту.