Фахівці назвали 6 продуктів, в яких міститься найбільше корисних речовин

З приходом весни наш організм починає гостро відчувати брак корисних речовин. Прийшла пора переглянути свій раціон і почати вживати більше вітамінних продуктів. Ми вибрали шість продуктів, які допоможуть впоратися з весняним авітамінозом і відновлять життєві сили і красу.

Імбир

Свіжий корінь імбиру незамінний в період міжсезоння, коли організм вразливий перед вірусами і застудами. Його плоди містять багато вітамінів А, С, В1 і В2, а також магній, фосфор, залізо, кальцій, натрій, цинк і калій і ряд важливих амінокислот. Чай з імбиру зігріває, нормалізує кровообіг, зміцнює імунітет, насичує мозок киснем, тонізує організм і сприяє припливу сил. До того ж пекуча пряність – відмінний антидепресант, що особливо актуально, коли на вулиці ще сиро, брудно і сіро.

Броколі

У зеленій капусті броколі міститься цінний антиоксидант – бета-каротин, багато вітаміну С, В9, Е, а також важливий для кісток вітамін К. Плоди багаті калієм, кальцієм, залізом і фосфором – все це робить броколі живильним і збалансованим продуктом. Вона знімає запалення, нормалізує зір. Капуста хороша як гарнір до м’ясних страв, в салатах і смузі, а ще дуже смачна броколі, відварена на пару, з оливковою олією, морською сіллю і тертим сиром.

Морська риба

Через зимовий вітер, мороз і перепади температури шкіра і волосся стають сухими і млявими. Повернути їм красу і свіжість допоможе жирна риба – скумбрія, оселедець, лосось, сьомга, горбуша, форель і інша. Крім важливих вітамінів В, РР і D в м’ясі риби міститься колосальна кількість жирних кислот омега-3 і омега-6, які живлять шкіру і волосся, розгладжують зморшки і уповільнюють процеси старіння. А ще риба – відмінне джерело білка, який стимулює вироблення колагену і допомагає шкірі залишатися пружною, волосся – блискучим, а кісткам – міцними.

Пророщена пшениця

Проростаюче зерно акумулює в собі всі життєві сили, щоб дати життя новій рослині – ось чому за вмістом вітамінів і мікроелементів воно дасть фору всім іншим. А головне – пророщена пшениця має відмінну засвоюваність. Її зерна рясніють калієм, кремнієм, цинком, залізом, вітамінами А і групи В, Е і іншими цінними компонентами. Регулярне вживання 3-4 ст. л. продукту в день налагодить травлення, нормалізує обмін речовин, відновить красу шкіри і волосся, зміцнить імунітет і позбавить від токсинів і шлаків.

Зелень

Смак свіжої зелені завжди асоціюється з весною і теплими сонячними днями. Петрушка, кріп, зелений салат, рукола, кінза, шпинат, базилік, зелена цибуля – всі ці «комори вітамінів» можна не тільки купити в магазині, але і виростити на власному підвіконні. В зелені сконцентровано багато вітамінів А, В, С, К, РР, D, E, а також кальцію, калію, заліза, фосфору, йоду та інших мінералів, вона зміцнює імунітет, поліпшує стан шкіри, волосся і нігтів, стимулює перистальтику кишечника, виводить з організму шкідливі речовини. А хлорофіл, що надає рослинам зелений колір, істотно знижує ризик розвитку раку, що особливо важливо для тих, хто любить м’ясо.

Редька

У період авітамінозу редька дуже важлива через вміст в ній вітамінів С, Е, РР, групи В, а також ряду мікроелементів – йоду, заліза, селену, сірки, хлору, фосфору, магнію. 100 г овочу можуть заповнити добову потребу організму в калії, а ще плоди редьки багаті антиоксидантами і цінними амінокислотами, які надають бактерицидну дію. Редька стимулює травлення і покращує апетит, підтримує нормальну в’язкість крові, бере участь в транспортуванні поживних речовин і кисню по всьому організму, а також нормалізує водно-лужний баланс.

Поділись


Новини партнерів