Висококалорійні продукти викликають рак, чи так це насправді, з’ясовували вчені

Вчені завжди рекомендують відмовлятися від висококалорійних страв на користь корисної і здорової їжі. Однією з версій того, чому такі продукти небезпечні, називалося те, що вони викликають онкологічні захворювання. Чи так це насправді, з’ясовували вчені з Університету Арізони.

Фахівцям вдалося довести, що в 30 відсотках випадків захворювання на рак можна запобігти. Для цього достатньо змінити принцип харчування, графік і список продуктів, які включені в ваш раціон. Таким чином, вчені довели гіпотезу, що онкологія безпосередньо залежить від харчування людини.

Зокрема, шкоду приносять страви, що володіють високою калорійністю. Особливо це проявляється у представниць прекрасної статі в період настання менопаузи – ризики в такий час максимальні.

До таких висновків вчені прийшли в ході масштабного аналізу даних про стан здоров’я і раціон жінок. Всього в дослідженні взяли участь 90 тисяч представниць слабкої статі.

«Люди які віддають перевагу їжі з низьким DED (куряче м’ясо, фрукти, овочі і бобові) демонстрували кращі показники здоров’я. На відміну від добровольців, які вживали переважно їжу з високим DED (жирне м’ясо, гамбургери, піца та інше) », – стверджують науковці Університету Арізони.

Так, їжа з високим DED може бути причиною ожиріння і виникнення онкологічного захворювання. Особливо це проявляється при систематичному вживанні висококалорійних продуктів.

Втім, також вчені з’ясували, що проблеми можуть виникнути і у людей з нормальною вагою, якщо в раціоні багато продуктів з високим DED. Тому фахівці радять стежити за своїм харчуванням, калорійністю страв, як пишнотілим, так і струнким жінкам.

Поділись


Новини партнерів