Лікарі назвали найкращі вправи для здоров’я серця

Коли ми думаємо про переваги занять спортом, в першу чергу згадується схуднення. Але користь від фізичної активності не обмежується стрункою фігурою – вона також допомагає зберегти наше серце здоровим, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

Є декілька найкращих вправ, які допомагають знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту:

Аеробіка. Вправи з аеробіки, також відомі як кардіо, покликані підвищити частоту серцевих скорочень і змусити вас пітніти. Вони допомагають поліпшити кровообіг та знизити артеріальний тиск. Людям з діабетом аеробіка може допомогти контролювати рівень цукру у крові. Центр контролю та профілактики захворювань рекомендує, щоб дорослі виконували вправи з аеробіки середньої інтенсивності не менше, ніж 2,5 години на тиждень з інтервалами мінімум в 10 хвилин. Такими вправами можуть бути неспішні прогулянки, їзда на велосипеді по рівній місцевості, повільне плавання, садівництво та танці.

Якщо у вас не вистачає часу, можна замінити 2,5 години тренувань середньої інтенсивності на 1 годину 15 хвилин інтенсивних. Такими вправами можуть бути біг, швидка їзда на велосипеді, плавання по колу, гра у футбол, похід у гори. Але не перенапружуйтесь. Якщо інтенсивні тренування даються вам важко, можна поєднати їх з пішими прогулянками.

Силові тренування. Це ще один чудовий спосіб покращити стан здоров’я серця. У поєднанні з аеробікою силові тренування допоможуть підвищити “хороший” холестерин і знизити “поганий”. Вони також можуть допомогти знизити ризик інфаркту або інсульту. Лікарі радять виконувати силові вправи принаймні двічі на тиждень. Під час силових тренувань повинні бути задіяні всі групи м’язів. Мова йде про віджимання, присідання, піднімання гирь, та інші подібні вправи. Їх треба виконувати блоками по 8-12 повторень.

Вправи на гнучкість. Безпосередньо вони на здоров’я серця не впливають. Однак, йога чи пілатес можуть покращити гнучкість та рівновагу, а також полегшити виконання інших фізичних вправ. Вони суттєво зменшують шанси отримати судоми та болі у м’язах та суглобах під час тренувань. Вправи на гнучкість і розтяжку можна виконувати в якості розминки перед тренуванням, або прямо у вітальні перед телевізором, коли випадає вільна хвилинка.

Поділись


Новини партнерів