Як зрозуміти, що біль у грудях не пов’язаний з серцем: три підказки

Багатьом відомо, що біль в грудях може бути симптомом хвороб серця, інфарктів, – тому він змушує панікувати. Але фахівці зазначають: причини такого болю, часто не пов’язані з серцевими патологіями.

Біль в грудях буває наслідком надмірного почуття тривоги, паніки, реакції на певні події. Експерти вказали на підказки, з якими можна зрозуміти, з чим пов’язані відчуття в грудях – психічними чи фізичними проблемами.

Загальна тривалість болю не перевищує 10 хвилин. Якщо больові відчуття в грудях пов’язані з панікою, вони не повинні тривати довше 10 хвилин. При серцевому нападі біль буде повільно посилюватися.

Біль обмежується областю серця. Коли біль в грудях пов’язаний з серцем, він переходить в інші частини тіла – щелепу, руку, плече. Якщо вас підводять нерви, біль відчувається тільки в грудях.

Біль виникає в правій частині грудей або посередині. Почуття болю з лівого боку грудини, в області серця, або в середині – сигнал кардіологічних порушень. При панічних атаках і переживаннях біль виникає в будь-яких точках грудної клітини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів