Вчені розвінчали 10 поширених міфів про здоров’я

Дуже часто помилкові думки про здоров’я людини набувають широкої популярності. Ми розвінчаємо декілька з них за матеріалами WebMD.

Потрібно випивати 8 склянок води щодня. Не потрібно рахувати склянки. Достатньо пити тоді, коли відчуваєте спрагу. До того ж ваш організм отримує воду із супів, фруктів, овочів, соків, кави та чаю.

Яйця шкідливі для серця. Вживання одного чи двох яєць на день не підвищує ризик серцевих захворювань у здорових людей. Так, у жовтках є холестерин, але в кількості, що не здатна заподіяти шкоду людському здоров’ю.

Антиперспірант викликає рак. Дехто вважає, що речовини, які містяться в дезодорантах, можуть поглинатись через шкіру, проникати у молочні залози і роблять більш імовірним виникнення пухлин. Але Національний інститут раку США жодного зв’язку не виявив.

На холодному повітрі легко захворіти. Бактерії та віруси краще розповсюджуються в приміщеннях, де тепло дозволяє їм зберігати активність. Якщо не допускати переохолодження, то холодне повітря навіть здатне посилити імунітет.

Щодня потрібно вживати мультивітамінні комплекси, але вітаміни повинен призначити лікар. Найкращий спосіб забезпечити свій організм всіма необхідними вітамінами – це, як і раніше, збалансована дієта.

Сніданок допомагає схуднути. В певній мірі це так. Якщо ви поснідаєте, то не будете відчувати сильного голоду і з’їсте менше протягом дня. Але ви можете схуднути й без сніданку. Дослідження показало, що люди, які не снідають та не переїдають за обідом і вечерею, споживають десь на 400 калорій менше.

Зелений слиз означає інфекцію. Не правильно орієнтуватися на колір носового слизу, для цього потрібні лабораторні аналізи.

Цукор робить дітей гіперактивними. Дослідження не довели, що цукор хоч якось впливає на поведінку, зосередженість чи якість навчання дітей.

Ви можете підхопити інфекцію через сидіння унітазу. Сидіння, насправді, досить чисте, порівняно з кнопкою на бачку чи дверною ручкою в туалеті. Прикрийте руки паперовим рушником перш, ніж торкнутись вищенаведених предметів, а потім ретельно помийте їх з милом.

Хрускіт пальцями викликає артрит. Пальці хрускають не тому, що кістка треться об суглоб, а тому, що руйнуються бульбашки газу в рідині суглоба. Єдина шкода, яку хрускіт пальцями може завдати – це роздратувати оточуючих.

Поділись


Новини партнерів