Експерти розповіли, як правильно чистити вуха

Чистка вух – необхідний, але суперечливий елемент особистої гігієни. Таке популярне ще кілька років тому чищення ватними паличками, нині вважається небезпечним, бо так легко проштовхнути сірку у вушні канали і перекрити їх, пише Жіночий світ за матеріалом Times Now.

Усі ваші органи чуття дуже важливі – вони допомагають нам вивчати навколишнє середовище і уникати небезпек. Наприклад, вуха виконують функцію слуху, а також відповідають за рівновагу. Необхідно зберігати вуха в чистоті, щоб вони могли виконувати свої функції ефективніше.

Але чистка вух досі викликає суперечки. Спочатку всі використовували ватні палички для чищення вух. Однак з часом були висунуті різні аргументи проти них, наприклад, було сказано, що їхні ватні кінчики лише проштовхують сірку і бруд назад у вухо, а не видаляють їх.

То який же найкращий спосіб очистити від надлишку сірки?

  • На думку деяких експертів, найкраще  попередньо розм’якшити вушну сірку, щоб полегшити її видалення. Для цього може підійти дитяча олійка, або гліцерин.
  • Можна використовувати ватні палички для очищення вушної раковини і початку вушного проходу.
  • Дехто з лікарів вважає, що вуха узагалі не потрібно чистити. Надлишок сірки, яка виробляється всередині вуха, нібито виходить по вушному каналу назовні і накопичується біля краю вушного проходу, звідки його легко можна прибрати паличкою, або й нігтем.

Якщо відчуваєте біль у вухах, або знаєте, що у вас утворилась сірчана пробка, негайно зверніться до лікаря. Ні в якому разі не використовуйте для чищення вух гострі чи випадкові предмети (олівці, зубочистки, кулькові ручки), ви можете поранитись, або взагалі втратити слух.

Поділись


Новини партнерів