Вчені розповіли про користь волоських горіхів для жіночого здоров’я

Жінки у віці від 50 до 60 років, які вживають щонайменше дві порції волоських горіхів на тиждень, мають вищі шанси на здорове старіння порівняно з тими, хто горіхів не їсть, виявили науковці. Про це повідомляє Жіночий Світ з посиланням на Times Now.

У дослідженні, опублікованому в Journal of Aging Research, «здорове старіння» було визначене як довголіття із міцним психічним здоров’ям та відсутністю основних хронічних захворювань, когнітивних проблем або фізичних вад після 65 років.
Дослідження показали, що вживання в їжу волоських горіхів може зменшити ризик порушень фізичного та когнітивного характеру.

Крім того, в тій же дослідницькій групі виявили зниження кількості серцево-судинних захворювань та випадків діабету другого типу, які з віком усе більше загрожують людям. Не існує способу зупинити старіння, але вироблення правильних звичок, як заміна бутерброда на жменьку волоських горіхів, допоможе старіти здорово.

У цьому дослідженні науковець Франсін Гродштейн з Брігема розглядала дані 33 931 жінок в «Дослідженні здоров’я медичних сестер» (NHS), щоб оцінити зв’язок між споживанням горіхів і загальним здоров’ям та благополуччям у старості.

У період з 1998 по 2002 роки медсестер у медичному закладі опитували про їхнє харчування (включаючи загальне споживання горіхів), хронічні захворювання (такі як рак, інфаркт, серцева недостатність, інсульт, діабет другого типу та хвороба Паркінсона), та оцінювали на предмет пам’яті, психічного здоров’я та фізичних обмежень (включаючи звичайну щоденну активність, на кшталт пересування по кварталу, підйом по сходах, купання, перевдягання та прибирання). 16% учасників були визначені, як «здорові агери», вони були фізично та психічно здоровими, не мали хронічних захворювань та когнітивних порушень.

Хоча попередні дослідження пов’язували здорове харчування, включаючи вживання волоських горіхів, із кращим фізичним станом і чоловіків, і жінок, в це дослідження були включені лише жінки.

На думку науковців, потрібно провести більше досліджень, щоб зрозуміти, чи актуальні ці результати для чоловіків. Крім того, піддослідним не було призначено їсти волоські горіхи чи ще якось змінити дієту; їм просто ставили питання про їхній раціон.

Це дослідження не дозволяє встановити причини фізичних та когнітивних порушень та впливу на них волоських горіхів, але його результати примушують звернути більше уваги на прості звички, що можуть мати вплив на ваше здоров’я через роки.

Поділись


Новини партнерів