Медики розповіли, чим небезпечний чай в пакетиках

Канадські вчені з Університету Макгілла написали в Environmental Science & Technology, що при заварюванні чайного пакетика, разом з чаєм в воду потрапляють мільярди частинок мікро- і нанопластіка.

Так, фахівці провели ряд досліджень і виявили, що коли людина заварює один пакетик чаю, то разом з ним у воду потрапляє близько 11,6 мільярда мікрочастинок пластика і 3,1 мільярда наночастинок.

Експерти відзначили, що кількість наночастинок в пакетику чаю дуже сильно перевищує кількість частинок, які потрапляють в стакан при вживанні інших напоїв.

Щоб вирахувати, наскільки шкідливий чай в пакетах, вчені дістали чай з пакетика і заварили його окремо. Після цього вони профільтрували воду і з’ясували, що наночастинки, які виявилися в воді, з’явилися там тільки в процесі заварки.

Таким чином, дослідники закликають пити тільки листовий чай, уникаючи пакетування. Так, чай в пакетах набагато зручніший і вибір його величезний, але подумайте про здоров’я і купуйте краще листовий чай. Особливо це стосується тих, хто не уявляє собі ні дня без чашки ароматного чаю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів