Дієтологи розвінчали міф про 10 тисяч кроків на день

Американські вчені стверджують, що ходьба не може запобігти набору ваги. Оскільки калорії, які людина споживає, врешті-решт впливають на збільшення або на зменшення ваги. Але вони все ж рекомендують щоденну прогулянку, як корисну для фізичного
та психічного здоров’я, пише Жіночий Світ з посиланням на Daily Mail.

Проходити 10 000 кроків на день – це не “магічна формула” для того, щоб залишатися
худими, свідчить дослідження. NHS рекомендує вести щоденний підрахунок кроків, який вважається ідеальним способом для того, щоб позбутися від зайвих кілограмів.
Але американські дослідники виявили, що самої лише ходьби недостатньо для того, щоб не допустити збільшення ваги.

Хоча ходьба – це ефективний спосіб спалити енергію, але саме кількість калорій, яку людина споживає щодня, врешті-решт визначає, буде вона набирати, чи скидати вагу, вважають експерти.

Якщо пройти 10000 кроків, ви спалите лише 500 калорій, що є еквівалентом великої фрі з Макдональдсу.

Але експерти все ж рекомендують робити щодня якнайбільше кроків, оскільки це
підтримує активність людей та корисно для психічного здоров’я.

Вчені з університету Брігем Янг в штаті Юта провели дослідження, в якому взяли участь 120 студентів. Протягом шести місяців учасники носили лічильники кроків і робили по 10 000, 12 500 або 15 000 кроків шість днів на тиждень протягом п’яти з половиною місяців. Вчені відстежували кількість споживаних калорій та їхню вагу щотижня. Студенти набирали в середньому близько 1,5 кг за період навчання, і навіть ті, хто пройшов понад 15 000 кроків, набрали вагу.

Згідно з попередніми дослідженнями, середній приріст ваги на один-чотири кілограми
зазвичай спостерігається протягом першого навчального року коледжу. Для багатьох
студентів це перший раз, коли їм доводиться готувати для себе і жити далеко від
батьків. Зазвичай вони вживають алкоголь і їдять частіше.

Професор Брюс Бейлі пояснив: «Вправи самі по собі не завжди є найефективнішим способом зниження ваги. Якщо ви рахуєте кроки, це може бути корисно для збільшення фізичної активності, але наше дослідження показало, що це не завадить набору ваги».

Скільки ж калорій потрібно споживати?

Середня кількість калорій, яка необхідна для дорослої людини в день, становить 2000 ккал для жінок або 2500 ккал для чоловіків. Вона грунтується на кількості енергії, яка необхідна організму, щоб виконувати основні функції, ходити і працювати протягом дня. Люди, які багато займаються спортом, повинні вживати більше калорій, молодь та діти також спалюють більше енергії.

Якщо ви споживаєте більше калорій, ніж спалюєте за день, ви будете гладшати. Вживання меншої кількості калорій, ніж ви спалюєте, призведе до схуднення.

Продукти, які переробляються і мають високий вміст вуглеводів, цукру та солі, мають вищу калорійність, ніж свіжі фрукти та овочі.

Приклад кількості калорій:

  • Біг-Мак Макдональдс містить 508 ккал
  • KitKat містить 106 ккал
  • Банан містить 95 ккал
  • Яблуко містить 47 ккал.
ДЖЕРЕЛОDaily Mail
Поділись


Новини партнерів