12 продуктів, які на думку вчених продовжують життя

Останні медичні дослідження свідчать про те, що вживання певних продуктів має величезний вплив на тривалість життя, пише Жіночий Світ.

Вчені назвали 12 простих і в той же час дуже корисних продуктів, які покращують здоров’я і уповільнюють старіння клітин.

1. Яблука

Про користь яблук відомо з найдавніших часів. Безліч найрізноманітніших вітамінів і мікроелементів позитивно впливають на всі органи і системи людини. Елемент кверцетин зменшує запальні процеси і захищає організм від злоякісних пухлин. Крім цього, яблука уповільнюють старіння і сприяють схудненню.

2. Горіхи

У список корисних продуктів входять всі види горіхів. Медичні фахівці помітили, що всі довгожителі регулярно вживали горіхи і страви з ними. Вони допомагають зменшити кількість «поганого» холестерину, містять багато вітаміну Е, який позитивно впливає на шкіру і артерії. Навіть незначне, але регулярне вживання горіхів, подовжує життя на кілька років.

3. Полуниця і чорниця

Смачні та корисні ягоди містять багато вітаміну С, унікальних антиоксидантів, які сприяють омолодженню і заліза, що відновлює природний імунітет. Крім цього, в чорниці містяться речовини, що відновлюють зір, що володіють жарознижуючим ефектом і блокують розвиток злоякісних пухлин.

4. Кучерява капуста

Посилено бореться з появою новоутворень, активує білковий обмін. Вміщені в броколі і цвітній капусті вітаміни і елементи сприяють росту кісткової і м’язової тканини. Корисні всі сорти, капуста містить велику кількість клітковини, має жироспалюючий ефект.

5. Морква

Каротин, що міститься в коренеплоді, допомагає відновлювати зір, покращує стан шкірних покривів. Морква найбільш корисна в сирому вигляді, що дозволяє зберегти всі властивості. До сирої морквини рекомендується додавати невелику кількість жиру, щоб вітаміни з неї краще засвоїлися.

6. Виноград

Перешкоджає розвитку хронічних процесів. Виноград знижує кількість холестерину, знижує рівень токсинів, при цьому не провокує інсулінорезистентність, як інші солодкі фрукти.

7. Перець

Користь приносить будь-який перець, як болгарський, так і гострий. Це відмінний дієтичний продукт, в якому дуже багато вітамінів і корисних мікроелементів. Гострі сорти перцю, такі як чилі, активізує процес схуднення, а болгарські сорти суттєво уповільнюють старіння організму і наступ вікових змін.

8. Часник

Часник – продукт довгожителів. Він володіє величезною кількістю корисних властивостей. Він є джерелом різноманітних корисних мінералів, сприяє здоров’ю серцевого м’яза і омолоджує організм. Знижує ризик появи раку, інфаркту та інсульту, гіпертонії, діабету.

9. Риба

Містить жирні кислоти, що подовжують молодість, красу і здоров’я. Речовини, які містяться в рибі, блокують розвиток пухлин, попереджають інфаркт міокарда. Це дуже корисний продукт, що володіє дієтичними властивостями.

10. Оливкова олія

У ній містяться жирні кислоти, які захищають від хвороб серця, виводять «поганий» холестерин, підвищують кількість «хорошого».

11. Авокадо

Це калорійний продукт, який не лише містить корисні речовини, але й допомагає засвоюватися іншим вітамінам і мікроелементам. У його складі є вітамін Е і кислоти, які активізують роботу мозку і запобігають хворобі Альцгеймера.

12. Сочевиця

Все сімейство бобових, дуже багате білковими сполуками. Боби особливо корисні в пророщеному вигляді. Сочевиця регулює кількість цукру, покращує травлення, знижує вагу тіла, підтримує нервову систему, сприяє запобіганню атеросклерозу судин.

Поділись


Новини партнерів