Фахівці розповіли, про що говорить “булькання” в животі

Бурчання в животі може виникати внаслідок деяких особливих процесів у вашому в організмі.

Кожна людина стикається час від часу з даним дискомфортом, який часто ставить в незручне становище. Фахівці настійно рекомендують сприймати цей процес, як сигнал того, що може цим говорити ваш організм. Адже живіт може бурчати по трьом різним причинам.

Лікарі навчилися розпізнавати три механізми так званого “булькання”. Перший – це коли відбувається скорочення м’язів кишкової стінки, у другому випадку – мова йде про рух рідини в кишечнику, а в третьому – йде пересування газу в кишечнику. Іноді шлунку і кишечнику доводиться довго переробляти і просувати далі їжу. Цей тривалий процес теж може викликати бурчання в животі.

Таким чином, ваш організм починає видавати дуже гучні звуки, за які буває соромно в присутності інших людей. Все тому, що саме шлунок дає про себе знати подібним способом і в результаті привертає особливу увагу сторонніх. Таку реакцію шлунка може ще спровокувати великий обсяг випитої рідини.

На відміну від шлунка, кишечник намагається функціонувати досить тихо, не акцентуючи на собі увагу. Тому при роботі він практично не видає ніяких звуків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів