5 здорових звичок, зловживання якими може нашкодити здоров’ю

Як кажуть, занадто добре — теж недобре.

Щоб довго і щасливо жити, необхідно дотримуватися здорового способу життя. Ми це чудово розуміємо і робимо для цього все можливе. Але навіть правильні звички можуть нашкодити здоров’ю, якщо перестаратися з ними. Сьогодні розберемо п’ять таких звичок.

Вживання високої дози вітамінів

Дискусії про те, чи потрібно людям щодня вживати полівітаміни, досі не вщухають. Але, очевидно, що при надлишку тієї чи іншої речовини в організмі виникають негативні наслідки. Результати нового дослідження показали, що споживання чотирьох денних доз вітамінів може викликати рак. Причина в тому, що процес росту клітин може бути серйозно порушений. Тому перш ніж приймати додаткові речовини, краще проконсультуватися з лікарем і точно дізнатися у нього про дозування.

Енергійне очищення зубів

Ви та сама людина, яка докладає всі свої зусилля під час чищення зубів і робить вкрай різкі рухи щіткою? Якщо так, то вам потрібно, негайно припинити робити це. Намагаючись якомога краще очистити зуби, ви можете зруйнувати емаль і навіть пошкодити ясна. Від 10 до 20% дорослих людей щорічно стикається зі стоматологічними проблемами через енергійне чищення зубів. Щоб уникнути цього, використовуйте щітку з м’якою щетиною і робіть нею акуратні кругові рухи.

Надмірне споживання клітковини

Хоча не знайдеться навіть 5% людей, які щодня з’їдають рекомендовану кількість клітковини, варто знати, що різке збільшення її споживання може призвести до підвищеного газоутворення. Якщо ви вирішили збільшити споживання клітковини, почніть додавати 1-2 порції на день до звичайної дієти. Можна почати з переходу від білого хліба до хліба з цільного борошна, від картопляних чипсів до яблук.

Тривалий сон

Доросла людина повинна спати 7-8 годин на добу. Але деякі люди проводять в ліжку набагато більше часу, що може негативно позначитися на функціонуванні всього організму. Наприклад, збільшиться ризик виникнення хвороби Альцгеймера. Тому від звички спати довго вихідними варто позбутися.

Надмірна фізична активність

Хоча більшість з нас не досить активні у фізичному плані, є ті, хто переходить всі допустимі межі в цьому питанні та займаються так часто, що не дозволяють тілу відновитися після насиченого тренування. Експерти рекомендують між відвідуванням спортзалу давати м’язам 1-2 дні відпочинку.

ДЖЕРЕЛОukr.media
Поділись


Новини партнерів