Часник чи цибуля? Медики з’ясували, що корисніше

Часник і цибуля містять велику кількість біологічно активних речовин, які сприятливо впливають на здоров’я. Але що все-таки корисніше для здоров’я – цибуля чи часник? Питання вивчили вчені з Китайської Народної Республіки.

У цибулі і часнику містяться так звані фітонциди – речовини, здатні ефективно пригнічувати розвиток бактерій. Але для того, щоб фітонциди діяли, вживати цибулю і часник потрібно в сирому вигляді. Досить з’їдати один зубець часнику або чверть цибулини на добу, щоб відчути позитивний ефект.

Дослідження, авторами якого стали співробітники Першої лікарні Китайського медичного університету в Шеньяні, показало, що систематичне вживання цибулі та часнику може бути ефективним засобом профілактики раку кишечника, простати і молочної залози. Але у часнику, як з’ясували китайські дослідники, дещо більше корисних властивостей, ніж у цибулі.

«Часник містить більше біологічно активних сполук, але потрібно пам’ятати, що він більш агресивно впливає на шлунково-кишковий тракт, тому вживати часник слід з обережністю, якщо у вас є якісь проблеми з шлунково-кишковим трактом», – розповідають вчені, відзначаючи, що часник здатний розчиняти тромби, а також ефективно знижує рівень холестерину.

ДЖЕРЕЛОnewsyou
Поділись


Новини партнерів