Фахівці розповіли, які симптоми раку можна побачити на обличчі

Онкологія входить в трійку найнебезпечніших захворювань. Сьогодні багато людей, самі того не підозрюючи, можуть не звертати увагу на сигнали свого організму, які можуть бути провісниками хвороби. Фахівці сходяться на думці, що діагностика на ранніх етапах захворювання може допомогти виявити і своєчасно почати лікування. Існують маловідомі симптоми, які допоможуть вказати на рак легенів.

Злоякісні мутації в організмі довго можуть нічим себе не проявляти. Хоча вже на ранніх стадіях, втручаючись в роботу органів, рак впливає на певну ділянку. Розростаючись і проникаючи в сусідні тканини, він викликає збій всього організму.

Таким чином, онкологія діє не поспішаючи, її ознаки можна переплутати з іншими хворобами.

За оцінками фахівців, чим раніше виявити неполадки в організмі, тим більше шансів у пацієнта на щасливий результат справи. Так, існує ряд неспецифічних симптомів на обличчі хворого, які вкажуть на рак легенів.

Перша нетипова ознака вказує, на рак легенів – це опущена повіка.

Друга, за словами англійських вчених, також рідкісна ознака, вважається різке зменшення зіниці.

І третя ознака, яка повинна вас насторожити – це потовиділення одного боку обличчя. Вся справа в тому, що при пухлини йде утиск нерва, що проходить від шиї.

У будь-якому випадку, якщо ви виявили у себе один або всі разом узяті симптоми, не пускайте все на самоплив, не займайтеся самолікуванням. Зайвий раз не піддавайте своє життя ризику – відвідайте лікаря. Він зможе надати кваліфіковану допомогу, призначивши необхідні клінічні аналізи.

ДЖЕРЕЛОhyser
Поділись


Новини партнерів