Вчені визначили найкращий натуральний засіб від вісцерального жиру в області живота

Експерти назвали прості продукти, здатні швидко прибрати жир на животі

Вісцеральний жир, розташований в області живота, вкрай шкідливий, але з ним можна ефективно боротися натуральними засобами. Кращим натуральним жироспалювачем на сьогодні є гостра їжа з компонентами пекучого перцю, – це визначили вчені Каліфорнійського університету.

Як повідомляє видання Express, група університетських вчених, яку очолював доктор Девід Хибер, здійснила дослідження, яке показало: регулярне вживання гострої їжі значно знижує ризик появи надмірної ваги, ожиріння, ефективно допомагає від накопичення вісцерального жиру в області живота. Результати проекту будуть представлені на щорічній конференції з експериментальної біології.

Вісцеральний жир глибоко захований в черевній зоні – він обертається навколо внутрішніх органів. Приєднуючись до органів, що знаходяться в області живота (печінка, підшлункова залоза, кишечник), він сприяє розвитку запалення, що викликає різні захворювання.

Вчені визначили, що гостра їжа, конкретно перці чилі і халапеньйо, в умовах регулярно споживання, служать сильнодіючим натуральним засобом від вісцерального жиру в області живота.

«Гострий перець містить капсаїцин – з’єднання, яке підсилює відчуття ситості, знижує апетит і споживання калорій. Його поїдання прискорює обмін речовин, підсилює спалювання жиру. Енергія, що виділяється при засвоєнні перцю, збільшує витрату калорій в стані спокою», – констатують науковці фахівці.

У випробуваннях каліфорнійських дослідників групи чоловіків і жінок 28 днів приймали плацебо і добавки, що містять пекучий перець. Медики встановили: організм учасників, яким давали добавки, значно збільшив свої енерговитрати – його метаболізм зріс. Додатково компоненти капсаїцину допомогли людям зменшити вміст вісцерального жиру і апетит: вони щодня почали їсти на 50-75 кілокалорій менше.

«Інші дослідження також показали, що гострі перці чилі і халапеньйо є одним з кращих натуральних засобів підвищення метаболізму, прискорюючи його на 4-5 відсотків в день. Це істотно полегшує спалювання жиру, його втрату в області живота», – додав доктор Хибер.

ДЖЕРЕЛОEXPRESS
Поділись


Новини партнерів