10 неочевидних причин, які заважають вам схуднути на дієті

Не завжди дієта допомагає скинути вагу, навіть якщо ви стежите за харчуванням і не дозволяєте собі «зривів» на кшталт шоколадного пончика перед сном. Ми вирішили розібратися, які ж неочевидні причини заважають схуднути, і як з цим боротися.

Ви все робите правильно, а стрілка вагів стоїть на місці? Не впадайте у відчай і продовжуйте рухатися до мети – швидше за все, ви допускаєте кілька нешкідливих помилок сидячи на дієті і самі про це навіть не підозрюєте.

Ви не снідаєте 

Якщо вам здається, що відмова від сніданку допомагає «зекономити» калорії (адже вранці все одно не хочеться їсти!), то ви сильно помиляєтеся. Справа в тому, що саме сніданок «розганяє» обмін речовин, і якщо після сну відразу не наситити організм, протягом дня він буде працювати на збереження енергії, а значить, і ваші старання зовсім марні.

Відмовляєтесь від жирів

Слово «жир» само по собі звучить неблагозвучно, і багато тих, хто худне переконані – чим більше жирів в їжі, тим більше жиру в боках. Але це не так – без цього основного елемента живлення немислиме правильне травлення. Саме від того, як працює шлунково-кишковий тракт, залежить і те, як ви втрачаєте вагу. А якщо виключити з раціону всі жири – толку буде мало. Вибирайте рослинні жири (олії) і рибні – вони найкорисніші.

Ви занадто мало їсте

Не смійтеся. Це так! Існує таке поняття, як «коридор калорійності» – в день потрібно вживати не менше 1500 ккал, інакше організм «злякається» і почне відкладати «про запас». Іншими словами, можна почати набирати вагу навіть від морквини, якщо ви сповільнили обмін речовин занадто жорсткими обмеженнями.

П’єте багато кави

По-перше, кава затримує рідину, а разом з нею зникають зайві кілограми – чим більше ви її п’єте, тим повільніше худнете. По-друге, кавові напої – це лише небезпечна ілюзія того, що ви нічого не їли. Наприклад, в стандартній порції латте з сиропом близько 250 ккал. Вже краще б ви нормально пообідали!

Ви вживаєте «продукти-обманки»

Йдеться про різні «фітнес-батончики» або пластівці, які виробники підносять, як дієтичний продукт. На упаковці таких «обманок» часто написано «знежирений», що на ділі нічого не означає – жиру немає, але зате є цукровий сироп, арахіс і вівсяні пластівці. Це справжній вуглеводний удар по вашій фігурі і не підійде навіть для перекусу. В такому випадку буде куди безпечніше просто з’їсти банан.

Часто п’єте свіжовичавлені соки

Користь свіжих фруктових соків сильно перебільшена. Це правда, що вітаміни з них нікуди не діваються, але залишається і фруктоза – натуральний цукор, який працює абсолютно так само, як і будь-який інший. Крім того, свіжовичавлені соки, на відміну від просто фруктів, практично не містять клітковини (вся вона залишається на фільтрі) і з цієї причини не можуть сприятливо вплинути на травлення. Іншими словами, набагато корисніше з’їсти апельсин, ніж випити апельсиновий сік.

Ви їсте солоне

На час дієти постарайтеся скоротити вживання солі – вона працює практично так само, як і кава, тобто викликає затримку рідини в організмі. Це не означає, що від солі потрібно відмовитися взагалі, але в цілому постарайтеся уникати цього продукту і дуже скоро почнете відчувати справжній смак їжі.

Алкоголь

Можливо ви не замислювалися про це, але ми відкриємо «таємницю» – алкоголь дуже калорійний продукт! І навіть якщо ви п’єте і не закушуєте (ми щиро сподіваємося, що це не так!), зайві калорії потрапляють в організм разом з напоєм. Наприклад, в маленькому келиху сухого шампанського – 76 ккал, а в стопці горілки – цілих 220! Найбільш «важкий» для нас улюблений лікер Baileys – цілих 350 ккал на 100 мл. Чи не відмінний привід пити на вечірках тільки мінеральну воду?

Занадто багато нервувати

Ось ми і дісталися до цього сумного пункту… На жаль, але регулювати стрес ми найчастіше не в силах, а поради на кшталт «Наповни гарячу ванну, запали аромолампу і не нервуй» зазвичай не працюють… Але просто для довідки – хронічний стрес викликає вироблення інсуліну в організмі, і в результаті цього вам хочеться їсти ще більше. Посварилася з чоловіком – з’їла відро морозива: цей безглуздий стереотип насправді працює і пояснюється науково.

Мало спите

Ще один істотний момент, який заважає вам схуднути, навіть дотримуючись усіх розпоряджень дієти, – брак сну. Механізм такий же, як з нестачею їжі, – організм перебуває в неприємній для нього ситуації, починає економити сили – тобто повільніше спалювати калорії. Так що якщо хочете схуднути – спіть!

Поділись


Новини партнерів