Фахівці назвали рослинау, що знижує цукор у крові

Одним з головних винуватців підвищення рівня цукру в крові у діабетиків – є сам цукор.

Основні ризики, пов’язані з надмірним вживанням солодкої їжі, полягають в тому, що це призводить до збільшення ваги, а вона ускладнює контроль рівня цукру в крові.

Який зв’язок між ожирінням і рівнем цукру в крові?

Як повідомляють експерти, дослідження показують, що черевний жир навколо життєво важливих органів змушує жирові клітини виділяти прозапальні хімічні речовини, які зменшують чутливість до інсуліну і порушують функцію чутливих до нього клітин і їх здатність реагувати на інсулін.

Ожиріння викликає зміни в метаболізмі і це призводить до того, що жирова тканина виділяє молекули жиру в кров.

Тому необхідно обмежити споживання цукру, щоб тримати свою вагу під контролем.

Ефективною альтернативою цукру є порошок листя стевії. Некалорійний підсолоджувач у вигляді екстракту стевії отримують з виду рослин Stevia rebaudiana, родом з Бразилії та Парагваю.

На додаток до втрати ваги, екстракт істотно знижує рівень цукру в крові до і після їжі, а також рівень тригліцеридів і холестерину.

Також стевія зменшує пошкодження печінки і нирок. Крім цього, рослина має антиоксидантну властивість, тому грає роль в захисті від серцевих захворювань.

Поділись


Новини партнерів