Медики розповіли, які продукти допоможуть при болях в суглобах

Багато людей стикаються з проблемою хвороби суглобів. Їх лікувати дуже складно, а часом буває просто неможливо.

Болі в суглобах можуть принести масу дискомфорту людині. Але лікарі поспішають заспокоїти, є категорія продуктів, яка не тільки попереджає хвороби суглобів, а й допомагає вже в процесі.

Отже, експерти вирішили перерахувати продукти, які допоможуть в цьому.

Желатин

Желатин дуже корисний для здоров’я, зокрема, що стосується суглобів. Його обов’язково потрібно додати в свій раціон. Бажано, готувати його в домашніх умовах.

Холодець

Зазвичай холодець відносять до не дуже здорових страв. Однак в процесі його приготування багато корисних речовин потрапляють зі сполучної тканини тварин в бульйон. За допомогою цієї страви можна поліпшити стан з’єднувальних хрящів.

Лляна олія

Найдоступніший і дешевий спосіб отримати необхідну дозу омега-3 жирних кислот. Не всі можуть собі дозволити регулярно купувати авокадо і лосось, а ось насіння льону і олія по кишені кожному.

Цей компонент знижує в організмі кількість холестерину, сприятливо впливає на суглоби і покращує їх роботу.

Куркума

Ця спеція допоможе впоратися організму практично з будь-якою хворобою. Зокрема, вона добре бореться з вірусами та інфекціями, які можуть стати причиною болів в суглобах.

Гранат

Цей фрукт володіє знеболюючими і протизапальними функціями. У гранаті містяться поліфеноли, які знижують ризик виникнення артриту, зменшують запалення і зберігають суглоби рухливими.

Джерело

Поділись


Новини партнерів