Вчені виявили унікальний продукт, який захищає від хвороб серця та онкології

Вчені-медики виявили унікальний суперпродукт, який здатний запобігти онкологічні захворювання, а також істотно може зміцнити серцево-судинну систему. Це рослина, яка називається амарант (в народі її називають щириця).

Зерна цієї рослини корисні спеціальними речовинами, які можуть запобігти діабету, захворювання серцево-судинної системи і навіть ефективні проти онкологічних захворювань. У амаранту є фітохімічні з’єднання, такі як рутин і нікотифлорин, а також пептиди. Ці речовини можуть боротися з гіпертонією. Із зерен амаранту роблять олію, яка прекрасно справляється з профілактикою серцево-судинних захворювань, так як в ній є вміст вітаміну С.

В одній склянці крупи амаранту міститься 28 г білка, 15 мг заліза. Також ця рослина є важливим джерелом амінокислоти – лізину, білки альбуміну і глобуліну.

Як відзначають вчені, в амарант є велика кількість кальцію, магнію, фосфору і калію, ненасичених жирів – близько 10%, і 77% ненасичених кислот, в тому числі і лінолева. Саме вона відповідає в організмі людини за нормальну життєдіяльність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів