Приготуйте на сніданок цю кашу, щоб налагодити роботу печінки

Печінка – це життєво важливий орган, оскільки від його здоров’я залежить робота всього організму. Саме печінка пропускає через себе всі речовини, що потрапляють в кров. Лікарі стверджують, що можна допомогти своїй печінці, приготувавши корисний сніданок.

При погрішності харчування і неправильному способі життя, відбувається накопичення токсинів і руйнування клітин печінки.

Коротко про здоров’я печінки

Основні ознаки порушень здоров’я печінки:

  • хронічна втома і погане самопочуття;
  • збільшення розмірів печінки;
  • гіркий або металевий присмак у роті;
  • поява жовтого нальоту на язиці.

Фактори, що погіршують функції печінки:

  • похибки харчування, переїдання, шкідливі продукти;
  • куріння, алкогольні напої;
  • фізичні та психоемоційні перевантаження;
  • ускладнення після захворювань, прийому деяких лікарських препаратів.

Важливо усвідомлювати, що при виникненні будь-яких ознак або підозрі на порушення роботи печінки, необхідно терміново звернутися до лікаря. Печінка – це єдиний орган, в якому немає нервових закінчень, вона може руйнуватися абсолютно безболісно для людини. І поставити правильний діагноз і призначити адекватну терапію зможе тільки фахівець.

У будь-якому випадку, вашій печінці піде на користь зміна раціону, і відмова від жирних і гострих продуктів, спиртних напоїв і куріння. А додавання каш в щоденний раціон допоможе відновити роботу цього важливого органу, продовжити його молодість і здоров’я.

Особливо добре відновити роботу печінки допоможе каша, яку фахівці рекомендують готувати на сніданок.

Рецепт каші для відновлення печінки

Вівсянка – одна скланка. Овес блокує всмоктування шкідливих речовин, прискорює виведення токсинів. Полегшує процес травлення. Забезпечує організм енергією, не перевантажуючи роботу шлунку.

Гарбуз (очистити і нарізати кубиками) – 20-40 гр. Відновлює клітинні структури печінки, омолоджує. Допомагає очищенню всіх внутрішніх органів. Вчені Єльського університету довели користь гарбуза для організму людини. Вони радять вживати його також у вигляді компонента для салатів. Вживання сирого гарбуза натще покращує функції шлунку і травного тракту.

Ізюм (добре промити і перебрати) – ½ жмені. Оптимізує функції печінки, допомагає відновленню клітин.

Мигдаль – при бажанні. Містить жирні кислоти, який сам організм не може виробити. Нормалізує роботу печінки.

Всі інгредієнти змішати в невеликій каструльці, залити водою або молоком, можна покласти трохи солі. Довести до кипіння і відставити. Нехай каша настоїться під накритою кришкою.

Таку кашу рекомендується готувати мінімум 2-3 рази в тиждень. Вона швидко засвоюється, не допускає всмоктування шкідливих речовин. Вона дає легкість, енергію, позбавляє від неприємного нальоту на язиці.

Які ще каші любить печінка

Пшоняна. Пшоно містить рослинний білок, має антиоксидантні властивості. Ця крупа допомагає зв’язувати токсини і швидко виводити з організму. Також, така каша дуже поживна, сприяє швидкому насиченню, добре засвоюється організмом, нормалізує склад крові.

Гречана. Вона містить всі необхідні білки, кислоти і мінеральні речовини. Вони сприятливо впливають не тільки на печінку, а й покращують функції всіх органів і систем організму. Особливо зміцнюють роботу серця, судинної і нервової системи.

ДЖЕРЕЛОEconet
Поділись


Новини партнерів