Медики розповіли, чи дійсно алкоголь вбиває клітини головного мозку

Багато лікарів в один голос стверджують, що алкоголь згубно впливає на головний мозок і вбиває його клітини. Але якщо детально в цьому розібратися, то все виявиться зовсім не так.

Дійсно, багато хто вважає, що алкоголь вбиває клітини головного мозку і відновити їх потім ніяк не представляється можливим. А все тому, що після сильної дози спиртного у людини з’являється сплутана свідомість і невиразна мова. Дійсно, в цілому алкоголь згубно впливає на весь організм. Але категорично стверджувати, що він вбиває клітини головного мозку теж в корені невірно.

Насправді організм людини влаштований так, що він не дозволяє етанолу, що міститься в спирті, знищувати клітини мозку. Незважаючи на те, що сам по собі спирт з легкістю знищує будь-які мікроорганізми.

Варто сказати, що еталон розщеплює печінку, перетворюючи її в ацетон. А ось ацетон вже після розпадається в організмі людини на воду і вуглекислий газ, після чого їх виводить організм.

Але от якщо людина переборщила з дозою алкоголю і її печінка не справляється з таким навантаженням, то спиртне дійсно потрапляє в кров. Але навіть в такому випадку алкоголь не вбиває клітини головного мозку, а тільки блокує зв’язок між нейронами мозочку. Саме тому у п’яної людини порушена координація рухів.

Тому лікарі вкрай не рекомендують зловживати алкоголем. Це дасть тільки додаткове навантаження на організм, але ніяк не вб’є клітини головного мозку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів