Медики назвали 7 багатих магнієм продуктів для захисту від інфаркту

Магній відіграє ключову роль у підтримці ритму серця – його недостатнє отримання збільшує ризик інфаркту. Медики назвали 7 багатих магнієм продуктів, які ефективно захищають від серцевих хвороб.

За словами фахівців, для захисту серця від пошкоджень необхідно щодня споживати до 400 мг магнію. Забезпечити його надходження в організм можуть такі продукти.

Темний шоколад. Порція продукту в 30 грамів містить до 64 мг магнію. Крім того, шоколад – джерело потужних антиоксидантів флаванолів, що запобігають скупченню в артеріях холестеринових бляшок.

Авокадо. Середній плід містить близько 58 мг мікроелемента. Також продукт забезпечує організм корисними для захисту від серцевого нападу мононенасиченими жирами, покращує рівень холестерину, зменшує запалення по всьому тілу.

Горіхи. Жменя в 30 грамів дає до 33% добової норми магнію. Встановлено: регулярне споживання горіхів захищає від інфаркту людей з діабетом, нормалізує рівні цукру і холестерину.

Шпинат. Одна чашка містить приблизно 157 мг магнію (39% денної норми). Також цим мінералом багаті капуста, листя гірчиці, петрушка.

Банани. Один великий банан дає організму 37 мг магнію, або 9% від нормативу дня. Не дуже багато, але додатково продукт містить інші потрібні серця і судин речовини – вітамін С, клітковину, марганець, вітамін В6.

Жирна риба. Половина філе сьомги, палтуса, скумбрії – це 53 мг магнію (13% норми). Також продукт багатий омега-3 жирними кислотами, які доведено знижують ризик серцевих захворювань.

Цілісні зерна. 100-грамова порція вівса – це майже 177 мг магнію, близько 44% добової кількості, необхідного організму. 100-грамова порція кіноа – 197 мг магнію. Такий продукт як недроблені зерна знижує ризик серцево-судинних захворювань та інфаркту за рахунок зменшення запалення.

ДЖЕРЕЛОFoodEatSafe
Поділись


Новини партнерів