Фахівці назвали п’ять причин, через які ваша вага не зменшується

Здається, ми робимо все можливе, щоб залишатися у формі і не набрати зайвого, але часто навіть при фізичних навантаженнях і збалансованому здоровому раціоні вага вперто стоїть на місці, пише Жіночий Світ.

Розбираємо найімовірніші проблеми, через які у вас не виходить схуднути.

Ви переїдаєте

Найпоширеніша причина того, що вага стоїть на одній точці, – переїдання. Налаштувавшись на хвилю правильного харчування, ми часто забуваємо, що велика частина корисних продуктів нітрохи не поступається в калорійності шкідливим.

Серед таких прихованих ворогів можуть виявитися, наприклад, горіхи, сухофрукти та навіть нежирні сири. Те ж саме стосується так званих «корисних» снеків, які часто містять занадто багато цукру.

Пам’ятайте, що головне правило втрати ваги полягає в недоборі калорій. Якщо ви будете продовжувати з’їдати більше калорій, ніж витрачаєте, – приготуйтеся до того, що стрілка на вагах не тільки надовго застигне на одному місці, а й згодом поповзе вгору.

Непорядок з фізичною активністю

Люди, які прагнуть будь-що скинути зайві кілограми, перевантажують себе виснажливими кардіонавантаженнями, забуваючи, що для ефективної втрати ваги цього недостатньо.

Тільки силові тренування (в поєднанні з помірним кардіо) здатні значно прискорити метаболізм і спалювання калорій, що прямо веде до зменшення ваги за рахунок втрати жирової маси. Крім того, після закінчення таких тренувань організм ще довго буде витрачати енергію, тому що активно працюючим м’язам потрібне «підживлення», яке вони будуть брати з жирів.

Обов’язково підключайте в свій тренувальний процес 3-4 силових вправи, поєднуючи їх з кардіонавантаженням, і не забувайте як слід відпочивати.

Ваш метаболізм «загальмував»

Швидкий обмін речовин безпосередньо пов’язаний з гарною фігурою: щоб вага зникала інтенсивно, метаболізм потрібно «підганяти». Для цього важливо залишатися активним, висипатися, дотримуватися питного режиму і, звичайно, збалансовано харчуватися.

Найімовірніше, ваш обмін речовин почав «гальмувати» через те, що ви з якихось причин їсте недостатньо продуктів, багатих на клітковину і білок. Нешкідливо буде і збільшити кількість води, що випивається: можливо, метаболізм відмовляється працювати через зневоднення організму.

На повільний обмін речовин, який перешкоджає втраті ваги, впливають також низьковуглеводна або низькожирова дієти і зловживання алкоголем. Приведіть свій раціон в порядок, і ви помітите позитивні зміни.

Проблеми зі здоров’ям

На жаль, незбалансоване харчування і недостатня фізична активність – не найстрашніші перешкоди на шляху до ідеальної ваги.

Фізіологічні відхилення найбільше впливають на наше самопочуття: часто ми можемо навіть не розуміти, чому організм не справляється з тими чи іншими процесами, а справжня причина буде ховатися в малопомітному і раніше не відомому вам факторі.

Якщо ви можете чесно сказати собі, що ви перепробували всі способи прискорити метаболізм, харчуєтеся правильно, достатньо відпочиваєте і не забуваєте про тренування, ми рекомендуємо вам звернутися до лікаря і здати аналізи. Серед причин, які прямо впливають на вашу фізичну форму, можуть виявитися проблеми з щитовидною залозою, інсулінова резистентність і дисфункція надниркових залоз.

Безконтрольні прийоми їжі

Ми багато разів говорили про те, що відсутність сніданку негативно позначиться не тільки на вашому самопочутті, а й на фігурі. Перший прийом їжі – головний прискорювач обміну речовин, який рятує нас від переїдання протягом всього дня. При цьому пропуск сніданку – не єдина можлива причина «заморозки» ваги.

Задумайтесь: чи не випадає ваш основний прийом їжі на вечір? Пам’ятайте, що здорова вечеря повинна бути не надто калорійною і легко засвоюваною. Увечері найкраще з’їдати більше білка і овочів, а решту нутрієнтів скоротити до мінімуму, якщо зовсім не виключити. Важливо і те, що, навіть якщо ви стежите за добовою калорійністю всіх страв, на вечерю калорій має припадати в два рази менше, ніж на обід.

Контролюйте і кількість перекусів: вибираючи занадто калорійні або солодкі снеки, ми непомітно для себе переїдаємо і виходимо за рамки добової норми калорій, що в підсумку позначається на вазі.

Підберіть свій оптимальний режим харчування і неухильно дотримуйтесь його. Це може бути дворазове харчування з перекусом або повноцінне триразове харчування, дробове харчування або періодичне лікувальне голодування: сплануйте раціон, який буде працювати на вашу користь і підійде вашому організму.

Поділись


Новини партнерів