Дослідники стверджують, що флавоноїди, які містяться у фруктах, овочах, шоколаді, чаї та вині, можуть допомогти зменшити ризик хвороби Альцгеймера.
Дослідники стверджують, що споживання флавоноїдів може допомогти у боротьбі з прогресуванням хвороби Альцгеймера, повідомляє Neurology.
Під час дослідження фахівці дійшли висновку, що часте споживання флавоноїдів та їх підкласу – флавонолів, може бути пов’язане зі зниженим ризиком розвитку хвороби Альцгеймера.
У дослідженні взяла участь 921 особа. Ті люди, що вживали найбільше флавоноїдів, мали шанси розвитку хвороби Альцгеймера на 48% нижчі.
У дослідженні, опублікованому минулого року, повідомлялося, що споживання флавоноїдів може покращити здоров’я серця та зменшити ризик раку. Втім це перше дослідження, яке демонструє позитивний вплив цих сполук на мозок людини.