Лікар розповів, який алкогольний напій найнебезпечніший

Лікар-психіатр, нарколог, кандидат медичних наук Данило Покровський розповів, який алкогольний напій є найнебезпечнішим для здоров’я.

За словами лікаря слід заборонити пиво, оскільки алкоголь є його найбільш нешкідливою складовою. «Решта складових, які надають пиву його властивості – піна, колір, смак, – вкрай шкідливі для здоров’я людини сполуки, в тому числі такі, що містять метал кобальт», – сказав лікар.

Він пояснив, що дана речовина кардіотоксична, а його добову гранично допустиму дозу містять 375 мілілітрів пива, причому незалежно від його ціни.

Покровський додав, що метали, що містяться в пиві і пивних напоях, призводять до кардіопатії і ожиріння серця, що часто є смертельно небезпечним.

Спеціаліст привів в приклад середньовічних художників, які працювали з фарбою на основі кобальту. За його словами, вони, як правило, не доживали до старості через токсичність даного металу. На думку нарколога, любителі пива теж можуть отруїтися кобальтом.

Найменш шкідливим алкогольним напоєм Покровський назвав червоне сухе вино, багате, за його словами, вітамінами, мікроелементами і антиоксидантами.

ДЖЕРЕЛОАіФ
Поділись


Новини партнерів