Коли навколо всі кашляють і чхають, необхідно зміцнювати імунну систему. Про це на порталі Focus.de розповіла німецька дієтолог Єва-Марія ФОМ Брух.
Ідеальні помічники в справі зміцнення імунітету – здорові продукти, констатує експерт.
Шпинат. Багатий вітаміном А, який підтримує здоров’я шкіри і слизових оболонок, цілісність яких важлива для захисту від вірусів. У продукті також багато заліза – його брак провокує ослаблення імунітету
Морква. На додаток до вітаміну С морква також містить багато каротиноїдів. Вони мають антиоксидантну дію, ідеально підтримують імунну систему.
Риба. У рибі присутні корисні вітаміни групи В, багато цинку, селену. Останні два мінерали є вкрай важливими мікроелементами, які зміцнюють захисні сили організму.
Горіхи і насіння. Містять цінні поживні речовини: вітамін Е, цинк, селен, мідь. Вони ідеально протидіють слабкості імунної системи.
Капуста. Цей овоч (особливо, червона капуста) забезпечує організм взимку вітаміном А, вітаміном С, селеном.
Картопля. У простому продукті багато головного антиоксиданту, вітаміну С, а також калію, що зміцнює серцево-судинну систему.