Халва – це корисні чи шкідливі ласощі?

Одна з найпопулярніших східних солодощів вважається більш корисною, ніж багато інших ласощів. Ми розібралися, чи так це насправді.

Халву роблять з макухи насіння соняшнику, арахісу, кунжуту і багатьох видів горіхів. Тому халва багата корисними жирними кислотами, натрієм, калієм, кальцієм, міддю, вітамінами A, Е, В1 і В2, фосфором, залізом і багатьма іншими корисними речовинами, які позитивно впливають на здоров’я, зокрема, на стан нервової, кровоносної та інших систем .

Але є і мінуси – халва дуже калорійна. У цьому продукті багато жирів, і вуглеводів. Тому тим, хто стежить за калорійністю свого раціону слід бути обережними з халвою, адже крім горіхів в ній ще й багато цукру.

Крім того, халва може бути небезпечна, так як у деяких людей вона може викликати алергічні реакції, причому, це стосується не тільки безпосередньо сировини, але і добавок, наприклад, консервантів, ароматизаторів, барвників і так далі. Тому краще всього вибирати натуральну халву, без додавання хімії. До речі, можна знайти і халву зі зниженим вмістом цукру, але будьте уважнішими – часто «брак» цукру маскують тими ж підсилювачами смаку.

Поділись


Новини партнерів