Дієтологи склали список шкідливих, на їхню думку, супів і це улюблені страви українців

Деякі види супів вважаються шкідливими для здоров’я.

В список шкідливих супів, складений дієтологами, увійшли улюблені страви українців.

Зокрема, до нього увійшли найбільш поширені супи — борщ і щі. Медики попередили, що кисла капуста, та томати шкідливі людям з хворобами шлунка, як і зажарка, необхідна для їх приготування. Крім того, зазначили вони, капуста і морква є овочами, які вбирають у себе нітрати.

Що стосується супів на курячому бульйоні, то тут є нюанс: нешкідливі лише супи з домашньої курки, а «магазинні» кури буквально напхані хімічними добавками для посилення зростання, і на здоров’я такий бульйон позитивно вплинути не може.

Не рекомендується варити бульйони з субпродуктів — печінка, нирки та серця тварин поєднують в собі все найшкідливіше, що з’їли тварини при житті, а в яловичих кістках, при дослідженнях, можна виявити солі та важкі метали, що також шкідливо для організму.

Багато людей вважає корисними овочеві супи, однак і тут дієтологи нещадні — такий суп швидше можна назвати марним, оскільки при термообробці овочі втрачають вітаміни та корисні властивості.

Рибні супи небезпечні тим, що деякі види риби містять у собі ртуть. Зокрема, це тунець, окунь, палтус і морська форель. Ртуть міститься також і в кальмарах, у креветках виявлена велика доза миш’яку, в мідіях — речовина сакситоксин, яка може викликати нервово-паралітичну дію.

Швидкорозчинні супи дієтологи взагалі називають отрутою для організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів