5 вагомих причин замінити цукор медом

Якщо ти будеш використовувати мед замість цукру, то незабаром відчуєш себе набагато краще, пише Жіночий Світ.

Ось п’ять причин, чому варто замінити цукор медом:

Мед містить менше калорій

У 100 г цукру міститься 398 ккал, а в 100 г меду – 304 ккал, що майже на сотню менше. При цьому мед набагато солодший за цукор, і з’їсти його занадто багато практично неможливо.

Глікемічний індекс меду нижчий

Глікемічний індекс показує, наскільки зросте вміст цукру в крові в залежності від того, який продукт ми вжили в їжу. Чим вищою є ця цифра, тим більшим є ризик виникнення цукрового діабету. Так, глікемічний індекс цукру становить 70 одиниць, а меду – всього 49.

Мед зміцнює імунітет

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям мед допомагає зміцнити імунітет і прискорити одужання при легкій застуді.

Для засвоєння меду не потрібен інсулін

Основні складові меду – глюкоза (32%), фруктоза (40%) і вода (28%). Для засвоєння фруктози не потрібен інсулін, тому відсутній ризик перевантажити підшлункову залозу.

Мед прискорює метаболізм

Незважаючи на те, що практично будь-яка дієта передбачає повну відмову від солодкого, мед може стати надійним помічником в схудненні. Він заповнює необхідність в цукрі і насичує організм вуглеводами. Під час його вживання виробляється багато жовчі, яка допомагає переробляти жир.

Поділись


Новини партнерів