Дієтологиня розповіла про небезпеки лікувальної мінеральної води

Не дарма на етикетках деяких видів мінеральної води пишуть “лікувальна” – це корисний продукт, але далеко не для всіх. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна пояснює, чому “мінералка” може завдати шкоди при безконтрольному вживанні.

“Мінеральні води мають різну мінералізацію. Наприклад, у лікувальних вод вона сильна, вміст солі там близько 10 грамів на літр. В лікувально-столових – від трьох до десяти грамів, а в столовій міститься не більше трьох грамів розчиненої солі на один літр води” , – підкреслила Олена Соломатіна.

Мінеральна вода, представлена ​​сьогодні ринку, ділиться на столову і лікувально-столову. Першу можна пити практично в необмежених кількостях, тобто замінити нею звичайну воду. Деякі люди навіть заварюють каву і чай, готують супи на столовій мінеральній воді.

“Лікувальну мінеральну воду, як правило, застосовують при захворюваннях кишечника, подагрі, проблемах з підшлунковою залозою, печінки, цукровому діабеті і захворюваннях сечових шляхів. Всі ці напої потрібно вживати після консультації з лікарем або в тих випадках, коли вам призначили. Інакше бездумне розпивання води з великим вмістом кальцію може спровокувати утворення каменів в нирках”.

А якщо, наприклад, у воді занадто багато кальцію, то постійне її вживання призведе до порушення згортання крові. Крім того, кальцій може відкладатися на серцевому м’язі, що також загрожує серйозними проблемами зі здоров’ям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів