
Вживання цього недорогого продукту харчування сприяє поліпшенню провідності крові по серцево-судинній системі і зміцненню м’язової тканини міокарда. Такий висновок був зроблений дослідниками з Данії щодо морських водоростей.
Чоловікам і жінкам слід регулярно приймати в їжу морські водорості, хоча б сухі.
Медики констатували: систематичне використання водоростей в раціоні покращує самопочуття, пов’язане зі зниженням ризиків летального результату. В рамках дослідження вони просили пацієнтів лікарень додавати в свої страви сухі водорості.
«Нами була виявлена закономірність: якщо в їжі тих пацієнтів, у яких були проблеми з серцем, були присутні сухі водорості, навіть в незначних кількостях – то здоров’я йшло на поправку, а серце починало працювати краще», – розповіли фахівці з Данії.
За словами науковців, водорості доцільно додавати до м’ясних страв – це забезпечує їх корисною клітковиною і допомагає захистити судини від накопичення холестерину.
Особливо важливі водорості при лікуванні атеросклерозу, відзначили вчені.