Вчені назвали спецію для поліпшення пам’яті

Розмарин – відома ароматна спеція, якою приправляють м’ясо, рибу і випічку. Однак він ще й корисний для пам’яті, так вважають вчені.

За словами вчених, розмарин допомагає при хворобі Альцгеймера і старечому слабоумстві.

Група дослідників під керівництвом Марка Мосса вивчила, як аромат ефірної олії рослини впливає на людський мозок. Вони прийшли до висновку, що вдихання аромату розмарину покращує когнітивну функцію мозку, особливо відновлює пам’ять.

Вчені провели дослідження – дали подихати ефірними оліями розмарину, а потім пройти тести на перевірку пам’яті. Учасники експерименту показали набагато кращі результати, ніж люди, які до тестування не вдихали аромат рослини.

Друге дослідження продемонструвало, що стан людей, які страждають від хвороби Альцгеймера і старечого недоумства, значно покращився від процедури вдихання аромату розмарину.

Результати двох експериментів показали, що за допомогою розмарину є можливість покращувати пам’ять.

Також у рослини є дезінфікуючі, антисептичні та протизапальні властивості. Декілька крапель олії розмарину допомагають усувати біль і покращувати кровообіг.

Відвар з розмаринових гілок призначений для зміцнення волосся і поліпшення його росту. Чай із рослини має протизапальний ефект і сприяє підвищенню імунітету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів