6 кращих способів знизити частоту серцевих скорочень

Частота серцевих скорочень у стані спокою є одним з факторів, що використовуються для виявлення потенційних захворювань і оцінки стану серця; підтримуючи пульс в спокійному стані від 60 до 100 ударів в хвилину, ви знижуєте ризик розвитку серцево-судинних захворювань і покращуєте загальне самопочуття. При здоровому навантаженні на серцевий м’яз, вона стає сильнішою, але нездорове навантаження може збільшити ризик її ослаблення.

Що говорить ваш пульс про рівень фізичної підготовки та здоров’я? Частота серцевих скорочень у стані спокою є одним з факторів, що використовуються для виявлення потенційних проблем зі здоров’ям і оцінки стану вашого серця.

Джозеф Меркола: Способи зниження частоти серцевих скорочень в стані спокою

Доктор Джейсон Васфі з Центру кардіології штату Массачусетс, який пов’язаний з Гарвардським університетом, дав коментар про те, що пульс у стані спокою свідчить про здоров’я серцево-судинної системи:

«У деяких випадках більш низька частота серцевих скорочень в стані спокою може означати більш високу ступінь фізичної підготовки, що пов’язано з меншою кількістю серцевих нападів. Проте, висока частота може бути ознакою підвищеного ризику серцевого нападу в деяких ситуаціях, так як більша кількість ударів, яку доводиться робити вашому серцю, в кінцевому підсумку позначається на його спільній роботі».

Ускладнення, пов’язані з високою частотою серцевих скорочень, включають низький рівень енергії, слабкість, запаморочення і непритомність. Висока частота може бути пов’язана з болем у грудях, утрудненим диханням, поганою циркуляцією, слабкістю і серцево-судинними подіями, такими як серцева недостатність, серцевий напад або інсульт.

Якщо ви відчуваєте різке почастішання пульсу, коли ви не активні, це може вказувати на те, що ви зневоднені, у вас підвищена температура, стрес або ви випили занадто багато напоїв з кофеїном. Ваш серцевий ритм корисний для визначення загального стану здоров’я і благополуччя.

Як я вже говорив раніше, відстеження частоти серцевих скорочень не означає, що ви повинні тримати палець на зап’ясті. Сучасні фітнес-трекери дають можливість стежити за пульсом в стані спокою протягом дня, а також за вашими звичками сну і рядом інших змінних здоров’я.

Що показує пульс в стані спокою?

Під час тренування частота серцевих скорочень є показником того, наскільки напружена серцево-судинна система і наскільки старанно їй доводиться працювати для задоволення цих потреб. Простіше кажучи, частота серцевих скорочень в стані спокою вимірює, скільки разів ваше серце б’ється в хвилину (уд / хв), поки ви перебуваєте в спокійному стані.

У той час як 60-100 ударів в хвилину – нормальний діапазон, кардіолог Ніека Голдберг з NYU Langone Health вважає 60-80 ударів в хвилину оптимальним варіантом. В одному 10-річному дослідженні, вимірюючи частоту серцевих скорочень в спокої, дослідники виявили, що при 70 ударів в хвилину або менше, ризик смерті був нижчий, ніж при 70-85.

Кращий час для перевірки – насамперед вранці, оскільки зміна рівня активності, положення тіла і споживання рідини впливають на показники. Інші фактори, які можуть впливати на пульс, включають генетику, старіння, фізичні вправи і ліки.

Перевіряйте частоту серцевих скорочень в стані спокою кілька разів на тиждень, щоб стежити за тенденціями, і розгляньте можливість використання шести способів, перерахованих нижче, для зниження частоти пульсу в стані спокою, тим самим зменшуючи потенційний ризик серцево-судинних ускладнень.

Оптимальний стан серцево-судинної системи знижує частоту серцевих скорочень
Ваше серце – це м’яз, і, як і всі м’язи, коли на нього надходить здорове навантаження, воно стає сильнішим. Вправи – кращий спосіб зробити це. Коли ви ходите, плаваєте або катаєтеся на велосипеді, ваше серце б’ється швидше і це зберігається деякий час після активності.

Є кілька веселих способів додавання тренування в свої щотижневі заняття, особливо якщо ви не хочете ходити в спортзал. Скелелазіння, танці, швидка ходьба на свіжому повітрі, їзда на велосипеді і вправи скидання оксиду азоту – все це ефективні способи.

Якщо у вас немає часу, щоб займатися силовими тренуваннями і серцево-судинною роботою, ви можете робити їх вдома, використовуючи тільки вагу свого тіла. У цьому відео особистий тренер Джилл Родрігес демонструє кілька простих вправ, які ви можете використовувати вдома, щоб стати сильнішими і зарядити ваше серце енергією.

(Відео доступне англійською мовою)

Зменшіть стрес і занепокоєння, щоб вплинути на частоту серцевих скорочень
Стрес і занепокоєння нездоровим способом навантажують серцево-судинну систему. Хронічний стрес пов’язаний з негативним впливом на здоров’я вашого серця. Є кілька способів позбутися від нього. Прогулянки на свіжому повітрі в зелених зонах можуть заспокоювати. Сон під важкою ковдрою може допомогти вам швидше розслабитися і заснути.

Якщо ви шукаєте засіб для швидкого зниження стресу, Техніки емоційної свободи (ТЕС) – це стратегія психологічного точкового масажу, яку я використовую. Їх легко освоїти, вони допомагають знизити стрес і підвищують ваш потенціал для досягнення позитивних цілей, покращуючи тим самим частоту серцевих скорочень в спокої.

Дихання Бутейко допомагає зміцнити здоров’я і поліпшити фізичну підготовку

Одна з найпростіших, недорогих і ефективних природних стратегій, які ви можете використовувати для зміцнення свого здоров’я, – це правильне дихання. Дихальний метод Бутейко був названий на честь російського лікаря і є потужним підходом для вирішення проблем зі здоров’ям, включаючи зниження стресу і артеріального тиску.

Те, як ви дихаєте, впливає на насичення органів киснем, що має глибокий вплив на ваше здоров’я. Коли ваш подих нормалізується, тіло може краще насичувати киснем тканини, включаючи мозок. Поліпшення дихання впливає на здатність вашого серця працювати, що, в свою чергу, покращує спортивні результати.

Те, що ви їсте, впливає на фізичну підготовку

Є кілька речей, які ви споживаєте, які впливають на здоров’я вашого серця і частоту серцевих скорочень в спокої. Дієта з високим вмістом цукру, вуглеводів, фруктози і смажених страв додасть навантаження. Продукти, багаті омега-3 жирними кислотами, допомагають поліпшити роботу серця.

Жирні кислоти омега-3 тваринного і рослинного походження життєво важливі для вашого здоров’я. Омега-6 і омега-3 є незамінними і в ідеалі повинні споживатися в співвідношенні 1:1. На жаль, середнє співвідношення становить від 20:1 до 50:1. Омега-6 в основному міститься в оліях, використовуваних в перероблених продуктах. Безпечні жири омега-3 тваринного походження можна знайти в спійманому в дикій природі лососеві, сардинах і маслі криля.

Харчові волокна також грають важливу роль в загальному здоров’ї, оскільки вони допомагають вашій травній системі ефективно працювати. Краще отримувати клітковину з фруктів і овочів, ніж із зерна і бобових. Фрукти і овочі також містять вітамін С, потужний антиоксидант, який допомагає запобігти серцево-судинні захворювання.

Катехіни, які містяться в чаї, мають захисні властивості для серцево-судинної системи і допомагають мінімізувати когнітивні порушення, пов’язані зі старінням і розвитком амілоїдних бляшок при хворобі Альцгеймера. Крім контролю свого раціону, важливо пити достатньо води. Коли ви зневоднені, серцю потрібно більше зусиль для стабілізації кровотоку.

Особливо важливо пити достатню кількість води під час тренувань. Втрата рідини підвищує частоту серцевих скорочень. Відмовтеся від одноразових пляшок і використовуйте багаторазову скляну тару, яка дозволить просто і безпечно пити воду поза домом. Обмежте споживання стимуляторів і депресантів. Кофеїн і нікотин є стимуляторами, які можуть збільшити навантаження на ваше серце.

З іншого боку, алкоголь є депресантом, який зневоднює організм і збільшує на нього навантаження для переробки та виведення. Щоб знизити частоту серцевих скорочень в спокої і поліпшити загальний стан серця, відмовтеся від звичайних і електронних сигарет, так як вони містять токсини і хімічні речовини, що негативно впливають на ваше серце, дихальну систему і інші органи.

Хоча вейпінг рекламується як більш здорова альтернатива традиційним сигаретам, у міру публікації більшої кількості інформації, стає все більш очевидним, що це не так.

Вісім годин якісного сну забезпечують не тільки відпочинок

Сон був загадкою, і хоча раніше він вважався марною тратою часу, дослідження довели, що він є найважливішим компонентом здорового способу життя. Його брак може вплинути на ваш настрій, творчий потенціал і детоксикацію мозку, що в кінцевому підсумку збільшить ризик хронічних захворювань і скоротить тривалість життя.

Недосипання уповільнює час реакції, збільшує ризик нещасних випадків і призводить до погіршення когнітивних функцій. Залежно від вашого віку, вам може знадобитися від 7 до 11 годин сну щоночі. Депривація сну може збільшити ризик ожиріння, послабити вашу імунну систему і підвищити ризик високого кров’яного тиску, що впливає на частоту серцевих скорочень в спокої.

Позбавлення сну може посилити проблеми з психічним здоров’ям, і навіть поганий сон може тимчасово зробити частішим пульс в стані спокою.

Підтримуйте здорову вагу

Зайва вага створює нездорове навантаження на тіло і серце. Дослідники з Університету штату Пенсільванія з’ясували, що у тих, хто страждає ожирінням, вищий ризик розвитку фібриляції передсердь, нерегулярного і прискореного пульсу. Це може привести до серцевої недостатності, інсульту та інших захворювань.

Доктор Ендрю Фой з державного медичного коледжу штату Пенсільванія припустив, що втрата ваги дає пацієнтам можливість впоратися з миготливою аритмією. Дані показують, що у тих, хто страждає ожирінням, ризик розвитку захворювання на 40% вище.

В іншому 10-річному дослідженні 1729 учасників, дослідники виявили, що у людей з надмірною вагою був вищий ризик розвиткудіабету, а у тих, хто мав надмірну вагу з більш швидким серцевим ритмом в стані спокою, ризик був ще вищий.

Ожиріння є причиною багатьох захворювань, в тому числі пов’язаних з серцем. Воно довгий час асоціювалося з метаболічними і серцево-судинними захворюваннями і, як відомо, сприяє розширенню шлуночків і передсердь, а також затвердінню артерій.

Підтримка оптимальної ваги є поширеною проблемою, яку ви також можете вирішити, використовуючи стратегії, що дозволяють знизити частоту серцевих скорочень в спокої. Такі фактори, як фізичні вправи, сон, споживання рідини, зниження стресу і здоров’я кишечника сприяють зниженню частоти серцевих скорочень і талії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів