Фахівці розповіли, що станеться, якщо їсти вівсянку кожен день

Якщо ви думаєте, що вівсянка нудна, ви помиляєтеся. Корисні вівсяні пластівці не тільки допомагають схуднути, вони також мають позитивний вплив на самопочуття. Є багато вагомих причин дати вівсянці другий шанс.

Ви будите менш голодними протягом дня

Одна порція вівсянки (близько 50 грам) містить 5 грам білка, 5 грам клітковини і містить всього 170 калорій.

При кип’ятінні з молоком або водою вони набухають і додають в об’ємі. Разом з натуральним йогуртом і свіжими фруктами це створює сніданок, який дозволяє відчувати себе ситими аж до обіду.

Сніданок стає ритуалом

“Якщо ви будете їсти вівсянку кожного дня, ви помітите, як швидко ви звикнете до цієї їжі, і з нетерпінням будете чекати початку сніданку. Це гарантує, що ранкове відвідування пекарні за рогом, де повно спокус і шкідливих закусок, буде відбуватися все рідше і рідше”, – пише видання Focus.

Покращиться травлення

Високий вміст клітковини стимулює травлення і, таким чином, прискорює обмін речовин – зміни будуть відчуватися вже через кілька днів. Особливо тепла вівсяна каша добре впливає на шлунок і кишечник, зігріває зсередини і дає приємне відчуття наповнення. Вівсянка також допомагає запобігти здуттю живота і запорам.

Ваш сніданок завжди різноманітний

Вівсяні пластівці володіють нейтральним смаком, а тому до них можна додавати все, що завгодно. У солодкої версії це, наприклад, вівсянка з ягодами, тертим яблуком і сиропом. Однак каша добре поєднується також з сиром, йогуртом, м’ясом, помідорами та іншими овочами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів