
За красу жінки відповідає гормон естроген. Він робить шкіру пружною і еластичною, запобігає старінню, підтримує репродуктивну функцію і сексуальність жінки. Дефіцит або навпаки, надлишок естрогену може спровокувати набір ваги, викликати підвищену стомлюваність або депресію. Також може знизитися жіноча самооцінка і сексуальний потяг. Тому жінкам дуже важливо стежити за своїм гормональним фоном, пише Жіночий Світ.
Після 45 років починається природне зниження рівня жіночих гормонів. У цьому віці слід звернути особливу увагу на харчування і спосіб життя і збагатити свій раціон продуктами з природним естрогеном.
Продукти, що містять естроген
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, то при виборі продуктів напевно звертаєте увагу на кількість білків, жирів і вуглеводів в їх складі, але кількість гормонів враховують не багато. Організм можна привести в порядок навіть без застосування будь-яких медикаментозних препаратів, іноді достатньо відкоригувати харчування.
Щоб поліпшити свій зовнішній вигляд, емоційний і загальний стан організму, включіть в свій раціон:
- мелене лляне насіння – дуже корисний продукт, що дозволяє очистити організм і усунути запальні процеси;
- бобові (квасоля, сочевиця, горох, нут) – допоможуть позбутися від почуття тривоги і депресії, а також налагодити менструальний цикл;
- насіння (соняшнику, гарбуза),
- насіння кунжуту
- курагу і чорнослив
- проростки люцерни
- часник
- грецькі горіхи – стимулюють розумову діяльність, а також підвищують сексуальний потяг
- фініки
- буряк
Є ще кілька продуктів, що містять естроген. Серед них:
- морепродукти;
- капуста;
- гриби;
- абрикоси;
Але ці продукти слід вживати в помірній кількості. Віддавайте перевагу натуральним продуктам, екологічним і безпечним.
У яких рослинах містяться фітоестрогени:
- шавлія
- корінь женьшеню
- арніка
- ромашка
- липа
- солодка гола
- хміль
- конюшина лугова (червона)
Пам’ятайте, що надлишок естрогенів не менш небезпечний, ніж їх брак. Тому, захоплюватися продуктами для підвищення естрогену можна тільки, якщо ви переконалися в низькому його вмісті в організмі.