
Коли на вулиці холодно, організму потрібно більше енергії і їсти хочеться сильніше, а рухаємося ми, навпаки, менше. Що включити в раціон, щоб не погладшати?
Наш експерт: Юлія Енхель, ЗСЖ-блогер, засновник і президент міжнародної корпорації ENHEL Group.
З настанням холодів і зниженням температури, наш організм автоматично починає економніше витрачати енергію і сили, з’являється бажання порадувати себе і потішити свої емоції більш калорійними стравами, а також дозволити собі менше фізичної активності. Щоб цей період не став додатковим стресом для організму і не завдав шкоди фігурі, рекомендую дотримуватися наступних постулатів, які працюють безвідмовно.
Додайте продукти, що підтримують метаболізм
Крім того, дотримуючись індивідуальних особливостей вашого організму, слід додати в свій раціон більше кількості білків і жирів, оскільки енергетичний баланс, звичайно ж, змінюється. Горіхи, насіння, риба, спіруліна, авокадо, льон – все це сприяє підтримці енергообміну і нормальної життєдіяльності. До речі, можна додати в свій раціон безглютенові крупи (наприклад, гречка, кіноа, бурий рис) – для мене це безпрограшний варіант.
Вам потрібні вітаміни і жири!
Всі форми вітамінів (як водорозчинні, так і жиророзчинні) важливі для нас і в зимову пору року, і в літню. Скрізь повинен бути баланс – дізнатися і скорегувати вам допоможе аналіз на вітаміни. Від цих показників залежить не тільки ваше самопочуття, імунітет і настрій, але і зовнішній вигляд. Наполегливо не рекомендую займатися самолікуванням і самопризначенням! Я довіряю своє здоров’я тільки професіоналам і фахівцям. Виключно лікар допоможе вам в індивідуальному порядку внести корективи в систему харчування, підібрати підходящу систему тільки вам і нікому іншому.
Страви з коренеплодами
За літній період такі продукти, як буряк, морква, редька, ріпа, наповнюються нутрієнтами – їх склад по співвідношенню вітаміну А, вітаміну С, антиоксидантів і мінералів неймовірно цінний. Мінімальна кількість калорій і прекрасне насичення гарантовані без шкоди для фігури. Також можна додати в свій раціон паростки і проростки, які є відмінним джерелом вітамінів і мінералів. На замітку: мікрозелень – це цілорічний сезонний продукт. Ідеальне поєднання з салатами, смузі і супами.
А раптом це непереносимість?
Буває, що деякі продукти кожен раз викликають неприємні симптоми – стежте за реакцією організму, тому що харчова нестерпність може позбавляти енергії і створювати інтоксикацію. Щоб знати напевно, можна зробити аналіз крові на харчову непереносимість. Завдяки інноваційним технологіям ви зможете дізнатися про особливості та потреби вашого організму в індивідуальному порядку. Такий тест – справжня знахідка! Знання про продукти, які вам підходять чи ні, дозволяє поліпшити обмін речовин, позбутися від набряків в зв’язку з корекцією харчування, а енергії буде ще більше.
Акцентуйте увагу на якості продуктів
У цей період необхідно більш уважно ставитися до якості продуктів – не лінуйтеся перевірити цей момент за допомогою спеціальних нітрат-тестерів. Вміст невеликої кількості нітратів в деяких продуктах є природною нормою, але надлишок і найменше перевищення норми завдає шкоди і нашій кровоносній системі, і травленню, і щитовидній залозі, і імунітету в цілому. Маленький нітрат-тестер під рукою завжди вам допоможе убезпечити свій організм і, відповідно, самопочуття.