Медики розповіли, які продукти слід вживати в їжу для профілактики раку.
Відомо, що одним із принципів профілактики онкології є підтримка здоров’я клітин організму. Цьому сприяє здоровий спосіб життя і вживання в їжу деяких продуктів.
Какао
Найпопулярнішим продуктом з какао є шоколад. Однак при обробці зерна какао втрачають поживні речовини. Тому в якості Суперфуд фахівці рекомендують вживати сирі зерна какао, які містять в 40 разів більше антиоксидантів, ніж чорниця.
Капуста броколі
У капусті броколі, а особливо в її паростках, міститься велика кількість сульфорафана. Це з’єднання, зменшує розмір і кількість ракових клітин. Також сульфорафан здатний пригнічувати ріст ракових клітин шляхом вивільнення антиоксидантних і детоксикаційних ферментів, які захищають організм від канцерогенів.
Чуфа (тигрові горіхи або земляний мигдаль)
Чуфа – це джерело вітаміну Е, який є потужним антиоксидантом. Одна унція (28 г) цих горіхів дорівнює 278% рекомендованої добової дози вітаміну Е.