Дієтолог назвала найнебезпечнішу страву на новорічному столі

Надмірне переїдання може привести до летального результату, пише Жіночий Світ.

Дуже сумно може закінчитися бажання зустріти Новий рік по вищому розряду з накритим по-багатому столом. Гастрономічна нестриманість в період новорічних свят на думку експертів загрожує вельми сумними наслідками.

Ускладнюється переїдання, як правило надмірним вживанням спиртного, що в свою чергу – пряма дорога до отруєнь та інтоксикації. Іноді це може взагалі привести до летального результату.

Варто врахувати, що новорічні страви як правило багаті жирами і вуглеводами. Експерти вважають, що є окрема категорія страв, яка несе в собі важкі наслідки для організму. До таких страв належить в першу чергу оселедець під шубою. Цей салат небезпечний для тих, у кого і без того високий глікемічний індекс.

Відомий дієтолог Олена Соломатіна пояснює, що варені овочі виділяють крохмаль, який підвищує рівень глюкози. Категорично протипоказаний цей салат людям з переддіабетичним станом або діабетом.

Крім того, велика кількість майонезу в салаті може привести до ожиріння. А сіль затримує в організмі рідину, як наслідок судини набрякають, підвищується тиск.

Варто відмовитися від улюбленого новорічного салату і людям, що страждають таким захворюванням як атеросклероз, наполегливо радить Олена Соломатіна.

Дієтолог рекомендує для новорічного меню залишити дві традиційних улюблених страви. Все інше можна зробити з овочів.

Поділись


Новини партнерів