7 найкорисніших спецій для здоров’я та схуднення

Спеції відіграють важливу роль в харчуванні людини, оскільки вони мають позитивний вплив на різні системи організму. Детальніше про корисні властивості спецій розповімо в цій статі, інформує Ukr.Media.

Ваніль

Цю спецію рекомендується їсти тим, хто обожнює шоколад і жити без нього не може. Адже аромат ванілі впливає на мозок і синтез гормонів, що стимулюють апетит. Завдяки ванілі створює відчуття швидкого насичення. Також спеція дозволяє зняти стрес і тривогу.

Куркума

За допомогою куркуми можна очищати кров, зміцнити шлунок. Давно відомо, що куркума знижує щільність жирових тканин, перешкоджає відкладенню жирів, покращує метаболізм. Іншими словами, спеція відмінно підходить для тих, хто мріє знизити вагу і привести себе в форму. Корисні властивості цієї спеції будуть помітні при регулярному вживанні.

Базилік

Прянощі володіють багатьма корисними лікувальними властивостями. В першу чергу спеція зміцнює нерви, нормалізує сон, стимулює розумову діяльність і підтримує молодість клітин. Також в спеції багато антиоксидантів, чим збільшується здатність організму реагувати на зовнішні подразники та знизити ризик розвитку ракових клітин.

Орегано

У цій спеції є відмінні корисні властивості — антибактеріальні та протизапальні. Орегано чудово підходить для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів, бо покращує травлення, засвоєння їжі. Важливий внесок спеції в боротьбі з раковими захворюваннями.

Перець чилі

Подібна спеція буде дуже корисна для імунної системи. Також вона дозволяє передати особливі сигнали в мозок, щоб стимулювати вибір ендорфінів. Іншими словами, чилі допоможе відчути легкість, гарний настрій. Ну і,мабуть, кожен знає, що чилі дозволяє знизити вагу, боротися з жировими тканинами, активуючи процес окислення.

Імбир

В імбирі є майже всі необхідні організму антиоксиданти. Спеція дозволяє схуднути, набути міцну імунну систему, позбутися від болю в шлунку, стимулювати роботу головного мозку,позбавитися нудоти. Завдяки приємному аромату імбир стає ідеальним засобом проти втоми, апатії, в’ялості.

Аніс

У цієї спеції такі корисні властивості: вона стимулює моторну і секреторну функції шлунково-кишкового тракту, відхаркувальними та дезінфікуючими діями. Найбільш корисний тим, хто хоче поліпшити травлення, збільшити виділення шлункового соку і сечовиділення. У підсумку спеція дозволяє схуднути.

Поділись


Новини партнерів