Що можна і не можна їсти вранці натщесерце

Не всі знають, що деякі продукти краще не вживати вранці натщесерце – вони можуть завдати шкоди вашому організму.

Що рекомендується вживати натщесерце:

Це безумовно стакан питної води кімнатної температури (можна з частинкою лимона) – він розбудить ваш шлунок і підготує до сніданку, якщо ж у вас є проблеми гастрит чи виразка, то без лимона.

Лляна олія натщесерце – досить спірний момент, але вона допомагає в очищенні печінки і кишечника, але протипоказано при каменях жовчного міхура. Тому краще додайте ложку олії просто до сніданку.

Зелений смузі – це смузі із зелені, овочів, фруктів. Наприклад, моя улюблена комбінація: шпинат, селера, ківі, банан – відмінний початок дня, та й в цілому варіант першого сніданку особливо для тих, хто не може чи не хоче їсти вранці.

Що не можна їсти і пити натщесерце:

Холодна вода – викликає спазм судин шлунка.

Солодощі – цукор, який миттєво піднімає рівень інсуліну в крові, а він так і мчить швидше перевести цей надлишок вуглеводів в вісцеральний жир.

Фруктові фреші (особливо цитрусові) – мало того, що вони пошкоджують слизову порожнього шлунку + такий же ефект як і з солодощами, так як фреші – це фактично рідкий цукор (фруктоза).

Стакан води з медом – знаю, багато хто так робить. Навіщо? Ефект такий же як описано вище про солодощі та соки.

Кава – потрапляючи в порожній шлунок, кава пошкоджує його слизову, у відповідь на це починає вироблятися шлунковий сік і, якщо ніякої іншої їжі найближчим часом в шлунок не потрапляє, він починає його “роз’їдати”. Якщо будете робити так щоранку, то проблеми з шлунково-кишковим трактом не змусять себе довго чекати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів