Продукти, які можна їсти без страху набрати вагу

Будь-яка їжа містить калорії, але деякими продуктами ви можете насолоджуватися скільки завгодно, не турбуючись про можливість набрати вагу. В більшості своїй це фрукти і овочі, які не містять крохмалю і безпечні для фігури з трьох причин: складаються, головним чином, з води; низькокалорійні; містять харчові волокна, що дають відчуття ситості. У цих плодах не надто багато білка, однак повно вітамінів, антиоксидантів та інших корисних поживних речовин. Селера майже на 95% складається з води, але в останніх 5% містяться калій, фолати, клітковина і 30% від денної норми вітаміну К. І лише 6 Ккал на порцію. Однак селеру треба їсти свіжою. Протягом 5-7 днів вона втрачає свої корисні властивості.

Чашка цієї рослини містить близько 33 Ккал, але в той же час майже три грами білка і 2,5 грама харчових волокон. Це один з відносно небагатьох продуктів, що містять омега-3 жирні кислоти. Як і інші види салатів, кучерява капуста багата вітамінами і фолатами.

У лохині міститься більше антиоксидантів, ніж в будь-якому іншому фрукті. До того ж склянка лохини містить 14% від денної норми харчових волокон і лише близько 85 Ккал.

Цей овоч, що складається в основному з води, містить всього 16 Ккал на порцію. Основні корисні речовини (харчові волокна і бета-каротин) зосереджені в шкірці і насінні, так що огірки краще не чистити.

Томати популярні завдяки вмісту в них лікопіну – каротиноїду, що допомагає в боротьбі з багатьма серйозними захворюваннями, а також додає плодам їх яскравого забарвлення. Крім лікопіну, томати багаті вітамінами А, С, В2, а також фолатами, хромом, калієм і клітковиною. Один помідор середнього розміру містить близько 25 Ккал.

Дослідження показали, що вживання в їжу грейпфрутів сприяє зниженню ваги, завдяки чому вони вважаються дієтичним продуктом. Грейпфрут багатий харчовими волокнами, які допомагають вам довше відчувати ситість і стабілізують рівень цукру в крові. У половинці грейпфрута близько 50 Ккал. Вітамін С, що міститься в грейпфруті, знижує ризик виникнення багатьох проблем зі здоров’ям. Грейпфрут також творить чудеса з рівнем холестерину і покращує травлення, а завдяки вмісту фолатів є ідеальним перекусом для вагітної жінки.

Броколі найбільш корисна в сирому вигляді або приготована на пару. Цей супер овоч містить сульфорафан – антиканцероген, який руйнує хімічні сполуки, що викликають рак. Крім вітамінів А, С, Е і К, одна порція броколі на пару містить приблизно 20% денної норми харчових волокон і тільки 31 Ккал.

У канталупі (мускусній дині) міститься більше бета-каротину, ніж у багатьох інших подібних фруктах. В одній склянці соку такої дині буде більше 100% денної норми вітамінів А і С, а також калій і всього 55 Ккал.

Складно уявити, але цей блідий овоч є джерелом фолатів, клітковини і вітамінів С і К. Цвітна капуста містить антиоксиданти і фітохімічні з’єднання, які сприяють боротьбі з хронічними захворюваннями. В одній порції 25 Ккал.

Користь ожини для здоров’я дуже багатогранна. Як і багато інших ягід, вона багата на вітамін С і антиоксиданти, відомі як біофлавоноїди. Крім того, вживання в їжу ожини покращує травлення і увагу, сприяє підвищенню пружності тканин, завдяки чому шкіра виглядає молодшою. В одній порції ожини близько 62 Ккал.

Більшість видів салату містять від 10 до 20 Ккал на порцію. Хоча салат і не додасть вашій дієті білків, але принесе вам такі корисні речовини, як фолати, залізо, вітаміни А і С.

Більшості відомо, що апельсин багатий вітаміном С, але цей цитрус несе в собі багато інших корисних якостей. Оскільки вітамін С дуже важливий при виробництві колагену, завдяки апельсинам ваша шкіра зберігає тонус. Середнього розміру апельсин містить близько 80 Ккал. І якщо ви не їсте білу внутрішню шкірку, то пора починати. Вона містить багато клітковини, що сприяє зниженню холестерину і рівня цукру в крові.

В одній порції полуниці міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині. До того ж, полуниця буквально розривається від поліфенолів, які є антиоксидантами. Полуниця багата калієм і клітковиною, завдяки чому корисна для серця. Склянка цієї ягоди містить близько 50 Ккал.

У мускатній дині міститься природний цукор, а також вітамін С і мідь, необхідна для здоров’я шкіри. Калорійність дині також невисока – близько 64 Ккал на порцію.

Поділись


Новини партнерів