Дієта, яка допомагає при болях в колінах

Остеоартрит – один з найпоширеніших різновидів артриту, від нього страждає кожен п’ятий житель нашої планети. На жаль, до сих пір немає ефективних методів лікування або препаратів проти цього захворювання, при якому суглоби стають жорсткими, а їх рух заподіює біль, пише Жіночий Світ.

Але є хороші новини: нещодавно проведене метадослідження підтвердило ефективність певної дієти при остеоартриті.

Фахівці з Університету Суррея встановили, що правильне харчування в поєднанні з фізичними вправами здатні знизити больовий синдром і запалення.

В першу чергу таким людям рекомендовано підвищити вживання жирної риби (такої як скумбрія, лосось або сардини) – омега-3, що входять до складу цієї риби, здатні знизити запалення. З тією ж метою варто приймати риб’ячий жир.
Також пацієнтам з остеоартритом варто подбати про зниження рівня холестерину в крові, тому фахівці радять знизити споживання червоного м’яса і насичених жирів
замінивши їх рослинними оліями. Крім того, варто їсти більше злаків і продуктів, що містять клітковину.

Ще одна група корисних продуктів – фрукти і овочі, багаті антиоксидантами, які також здатні знизити запалення. Обов’язково слід додати в щоденний раціон моркву, капусту, зелені овочі, шпинат, селеру, броколі, чорні і червоні ягоди, а також горіхи і насіння соняшнику.

 

Поділись


Новини партнерів