Зелені овочі – джерело вітамінів.
Англійські медики Університету Лестера проаналізували 6 досліджень за участю понад 220 тис. Чоловік і знайшли зв’язок між підвищеним споживанням овочів і фруктів і захистом від діабету.
У той же час лікарі відзначають, що 86% дорослого населення Великобританії з’їдають в день менше п’яти рекомендованих порцій фруктів і овочів, а 62% – менше трьох. Саме недостатнє споживання фруктів і овочів призводить до 2,6 млн. Випадків смерті в світі, вважають фахівці.
Завдяки проведеним оглядом з’ясувалося, що якщо щодня з’їдати хоча б 1,5 додаткових порції зелених листяних овочів, ризик діабету знизиться на 14%. Проте, комбіноване споживання великої кількості фруктів і овочів істотно не впливає на цей ризик. Зелені листові овочі, такі, як шпинат, мають захисні властивості від діабету через високий вміст антиоксидантів, магнію та інших корисних вітамінів, кажуть вчені.
Джерело