Лікар назвала спосіб, що допомагає уникнути раку прямої кишки

Щоб уникнути раку прямої кишки важливо регулярно проходити медогляди, що дозволяють своєчасно помітити поліпи. На це вказала італійський лікар Рената Гілі, яка розповіла про способи профілактики раку прямої кишки.

За даними лікаря, рак прямої кишки посідає третє місце серед найпоширеніших в світі онкологічних недуг. За кількістю смертей цей тип раку вже на другому місці.

«В останні роки спостерігається стійка тенденція зростання цього захворювання серед людей, які не досягли віку 50 років», – зазначає Рената Гілі.

На думку лікаря, пусковим механізмом у розвитку цього виду раку є такі фактори, як недостатня фізична активність, куріння, а також зайва вага. Дуже великий вплив надає вживання шкідливих продуктів – переробленого червоного м’яса, ковбаси, цукру, алкоголю.

Спеціаліст пояснила, що більшість випадків раку товстої кишки розвиваються від поліпів, які не належать до злоякісних клітин. Важливо виявити такі поліпи і вести за ними спостереження: це дозволяє при необхідності вжити своєчасних заходів і не допустити появу раку. Зробити це найбільш ефективно можна тільки одним способом: вчасно і з необхідною регулярністю проводити скринінг, підкреслила лікар.

Джерело

Поділись


Новини партнерів