Після їжі ми часто відчуваємо легке здуття або газоутворення, особливо якщо поїли бобових, молочних продуктів або капусти. Умовна норма газів – 1 літр, але часто ця цифра може доходити і 3 літрів. Саме тоді ми відчуваємо стільки неприємні відчуття. Ці 5 продуктів дозволять заспокоїти живіт, пише Жіночий Світ.
Імбирний чай
Чай зі свіжого кореня імбиру – корисна річ для імунітету, але не тільки. Цей напій добре справляється із зайвим газоутворенням, а також нудотою і багатьма іншими проблемами шлунково-кишкового тракту.
Для того, щоб приготувати імбирний чай, достатньо заварити окропом чайну ложку натертого на тертці імбиру.
Мятний чай
Ментол, який міститься в м’яті, покращує травлення. М’яту, як засіб проти метеоризму використовували ще в давнину. До того ж, м’ятний чай володіє ще однією корисною властивістю – пригнічує тягу до солодкого.
Петрушка
Петрушка містить ферменти і фітонутрієнти, які допомагають травленню.
Кефір
Велика кількість біфідокультури дозволяє швидко заспокоїти кишечник. До речі, корисних культур в кефірі навіть більше, ніж в йогурті.
Кавун
Кавун містить велику кількість води і калію – саме цей мікроелемент здатний запобігти утворенню газів.