Фахівці пояснили, чи можна пити воду з-під крану

Фахівці відзначають, що в останні роки люди стали серйозніше ставитися до свого здоров’я: принципи ЗСЖ, правильне харчування та інші чинники беруться до уваги. Але найчастіше ми забуваємо про просту воду. Чи існує небезпека для здоров’я, якщо вживати воду з-під крану, розбирався Жіночий Світ.

У негативному впливі звичайної водопровідної води на здоров’я людини впевнені фахівці американської Робочої групи з охорони навколишнього середовища (Environmental Working Group). Згідно їх дослідження, ймовірність людини захворіти на рак через хімікати, що містяться у водопровідній воді, становить 1 до 1000000. Здавалося б, цифра не дуже лякає, але й дуже невтішна.

За оцінкою експертів, у водопровідній воді, крім різних домішок, також досить часто зустрічаються миш’як, радіоактивні забруднювачі і побічні домішки від різних дезинфекцій.

Незважаючи на те, що якість водопровідної води в Україні строго регламентована досить жорсткими нормами, говорити про її повну безпеку не можна. Так, водоочисні станції «готують» рідину, яка надходить у водопровід, але далі вона може бути знову забруднена.

Найчастіше причиною погіршення якості води стає незадовільний стан труб, по яких вона тече до кінцевого пункту. Тут в воду знову потрапляють різні домішки: окису кальцію, заліза, магнію і небезпечних речовин, які можуть викликати отруєння або збої в роботі шлунково-кишкового тракту.

Правда, існує система зворотнього осмосу, коли вода проходить крізь спеціальну мембрану, яка затримує небезпечні і шкідливі речовини. Але у цієї «медалі» є і зворотна сторона: таке очищення «очищає» рідину і від корисних речовин (кальцію, магнію та ін.), роблячи її «мертвою». Користі в ній, відповідно, немає ніякої.

Виходячи з усього вищевикладеного, можна зробити висновок, що пити воду з-під крану все ж не варто: в її абсолютній безпеці на сто відсотків ви впевнені бути не можете. А значить, не варто ризикувати своїм здоров’ям.

Джерело

Поділись


Новини партнерів